O nouă autoutilitară în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj

O nouă autoutilitară în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj. FOTO CJ Cluj

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj, și-a mărit flota de autospeciale de intervenție în zona montană cu încă o autoutilitară. Aceasta a fost achiziționată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul proiectului “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Autospecialele sunt dotate cu toate echipamentele și dispozitivele necesare salvării de vieți omenești în zona montană.

Printr-un proiect implementat de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la finalul săptămânii trecute au fost predate serviciilor publice județene Salvamont un număr de 34 de autospeciale de intervenție în teren montan, dotate corespunzător activității de salvare montană, inclusiv cu remorcă pentru câinii de căutare – salvare.

Caracteristicile principale ale autospecialelor sunt: deplasarea rapidă, deplasarea pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat accidentaților şi transportul victimelor. Autospecialele corespund unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj își mărește, în acest fel, baza materială cu încă o autospecială. Baza materială a serviciului, asigurată de către Consiliul Județean Cluj, mai cuprinde: șase baze de salvare (Cheile Turzii, Băișoara, Beliș, Bălcești, Doda Pilii și Vlădeasa), două puncte de acordare a primului ajutor medical tip container la domeniile schiabile Mărișel și Buscat, patru autoutilitatre de intervenție în zona montană, două UTV-uri, un snow-mobile, o barcă, o dronă cu termoviziune precum și echipamente individuale și colective pentru salvarea montană, din mediul subteran speologic și pentru echipa de scafandri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*