Numărul turiștilor sosiți în primele nouă luni ale anului în județul Constanța a scăzut cu mai mult de un sfert față de aceeași perioadă din 2019

Stațiunea Mamaia

Numărul turiștilor români care au vizitat județul Constanța în primele nouă luni ale acestui an a scăzut cu mai multe de un sfert comparativ cu aceeași perioadă din 2019. Scăderea este și mai mare, de peste 80 de procente, în ceea ce privește numărul turiștilor străini.

Potrivit Direcției Județene de Statistică Constanța, numărul turiștilor sosiți în perioada ianuarie – septembrie 2020 a fost de 975,4 mii persoane, față de 1309,6 mii persoane în aceeași perioadă din 2019, înregistrându-se o scădere de 25,5 la sută.

„Și numărul înnoptărilor scade: numai 3414,6 mii înnoptări în primele nouă luni din 2020, față de 4981,8 mii înnoptări înregistrate în aceeași perioadă din 2019”, au transmis reprezentanții DJS Constanța.

Turiștii străini, în număr de 10.830 de persoane, sosiți în perioada ianuarie – septembrie 2020, sunt cu aproape 81 la sută mai puțini decât numărul turiștilor străini sosiți în primele nouă luni ale anului trecut și dețin o pondere de numai 1,1 la sută în totalul turiștilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*