Nicolae Demetriade de la Agenția “World Travel” candidează la Președinția ANAT în 2018. Care sunt prioritățile pentru mandatul de doi ani

Nicolae Demetriade, președinte World Travel. FOTO Facebook ANAT
Nicolae Demetriade, președinte World Travel. FOTO Facebook ANAT

Alegerile pentru președinția ANAT vin cu nume veritabile din turismul românesc. Nicolae Demetriade și-a depus deja candidatura pentru mandatul 2018 – 2020.

Născut în 1947, Nicolae Demetriade a debutat ca economist și mai apoi șef al biroului comercial la Aviația Utilitară București. După 1981 el a fost detașat la TAROM Alger, Tarom Amsterdam și Abu Dhabi.

În 1993 a devenit membru în Consiliul de Administrație TAROM, iar în 1997 a fondat Happy Tour, iar ăn 2001 s-a întors la TAROM ca director general pentru un mandat de doi an.

În 2007, el a vândut Happy Tour fondului de investiții spaniol GED. Din anul 2008 și până în prezent, Nicolae Demetriade este președintele agenției World Travel.

Ce vrea să facă Nicolae Demetriade la conducerea ANAT

Demetriade și-a propus să “ridice ștacheta așteptărilor și rezolvărilor”. În scrisoarea sa către membri, el are în vedere implementarea asigurărilor de insolvență și faliment pentru agențiile de turism, dar și felul în care sunt aplicate reglementările din noua Lege a Turismului.

O altă problemă importantă este aplicarea TVA-ului de 9% la Agențiile de Turism, dar pentru aceasta este nevoie de un lobby adecvat la Comisia Europeană. Demetriade spune și că impozitul de 1% pe cifra de afaceri sub 1 milion de euro este o propunere pe care o vrea eliminată, pentru a evita consecințele asupra Agențiilor de Turism.

Demetriade propune o abordare diferită în relația cu TAROM și relansarea zborurilor charter, dar și o intenție clară a ANAT de sprijin pentru această companie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*