Muzeul de Istorie Suceava găzduiește a XIV-a ediție a Expoziției Internaționale de Grafică Satirică BUCOVINA – ROMÂNIA

Expoziția Internațională de Grafică Satirică BUCOVINA – ROMÂNIA ediția a XIV-a, 2020

Muzeul Național al Bucovinei, Consiliul Județean Suceava și Asociația „Gândește” au organizat a XIV-a ediție a Expoziției Internaționale de Grafică Satirică BUCOVINA, având în acest an tema : „Când ții un stilou ești în război“ (Voltaire). Expoziția este deschisă în Foaierul Muzeului de Istorie Suceava, în perioada 15 septembrie – 10 noiembrie 2020.

S-au înscris 311 caricaturiști cu 901 de caricaturi, din 56 de țări. Participarea a fost numeroasă, peste media edițiilor anterioare.

Caricaturiștii de marcă din întreaga lume: Luc Vernimmen și Constantin Sunnerberg din Belgia, AMORIM – Brazilia, Tsocho Peev – Bulgaria, Qiang Liu – China, Ángel Ramiro Zapata Mora (care a fost câștigătorul premiului I la o ediție anterioară) – Columbia, Ridha H. Ridha – Germania, Jitet Kustana – Indonezia, Jordan Pop Iliev – Macedonia etc., precum și artiștii caricaturiști români, Constantin Ciosu – Bacău, Constantin Pavel (laureatul anului trecut) – Focșani, Viorel Corodescu (COV) – Suceava au adus un important aport la valoarea expoziției din acest an.

Chiar de la început, de la primele ediții, această competiție a crescut în numărul de participanți și valoare, fiind popularizată de multe site-uri de specialitate din lume.

Premianții din acest an sunt:

  1. Hule Hanusic– Austria – Premiul I – 500 € + diplomă + medalia de aur
  2. Mark Winter – UK – Premiul II – 300 € + diplomă
  3. Vladimir Soldatov – Rusia – Premiul III – 100 € + diplomă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*