Muzeul de Istorie Suceava găzduiește a XIV-a ediție a Expoziției Internaționale de Grafică Satirică BUCOVINA – ROMÂNIA

Expoziția Internațională de Grafică Satirică BUCOVINA – ROMÂNIA ediția a XIV-a, 2020

Muzeul Național al Bucovinei, Consiliul Județean Suceava și Asociația „Gândește” au organizat a XIV-a ediție a Expoziției Internaționale de Grafică Satirică BUCOVINA, având în acest an tema : „Când ții un stilou ești în război“ (Voltaire). Expoziția este deschisă în Foaierul Muzeului de Istorie Suceava, în perioada 15 septembrie – 10 noiembrie 2020.

S-au înscris 311 caricaturiști cu 901 de caricaturi, din 56 de țări. Participarea a fost numeroasă, peste media edițiilor anterioare.

Caricaturiștii de marcă din întreaga lume: Luc Vernimmen și Constantin Sunnerberg din Belgia, AMORIM – Brazilia, Tsocho Peev – Bulgaria, Qiang Liu – China, Ángel Ramiro Zapata Mora (care a fost câștigătorul premiului I la o ediție anterioară) – Columbia, Ridha H. Ridha – Germania, Jitet Kustana – Indonezia, Jordan Pop Iliev – Macedonia etc., precum și artiștii caricaturiști români, Constantin Ciosu – Bacău, Constantin Pavel (laureatul anului trecut) – Focșani, Viorel Corodescu (COV) – Suceava au adus un important aport la valoarea expoziției din acest an.

Chiar de la început, de la primele ediții, această competiție a crescut în numărul de participanți și valoare, fiind popularizată de multe site-uri de specialitate din lume.

Premianții din acest an sunt:

  1. Hule Hanusic– Austria – Premiul I – 500 € + diplomă + medalia de aur
  2. Mark Winter – UK – Premiul II – 300 € + diplomă
  3. Vladimir Soldatov – Rusia – Premiul III – 100 € + diplomă

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*