Muzeul Bucovinei organizează un atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți

Afișul atelierului de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți de la Muzeul Bucovinei

Muzeul Bucovinei organizează un nou atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți organizat în perioada 21 iunie – 9 iulie 2019 în Sala de pedagogie muzeală de la parterul Muzeului de Istorie.

Atelierul aflat la a doua ediție se dorește a fi o propunere de petrecere a timpului liber în mod creativ pentru persoanele care doresc să-și valorifice abilitățile artistice sau doar să și le descopere

Lector în cadrul atelierului este Marieta Rotariu, absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, Secţia Restaurare icoane. Meșter iconar cu experiență, care predă cursuri de tehnică a pictării  icoanelor bizantine seniorilor din Olanda de 16 ani, este recomandarea perfectă pentru un bun îndrumător pentru cei care hotărăsc să pornească în călătoria lor de descoperire a tainelor picturii de icoane.

Tehnica icoanelor complicată şi specifică va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă, respectând cu rigurozitate tehnica veche a iconografiei elaborată prin experienţa de veacuri a iconarilor din vechime. Fiecare cursant va picta o icoană “da capo al fine ” fiind îndrumat de către lector să-și însușească maniera de pictare specifică tehnicii bizantine. Cursul este structurat în 10 ședințe cu durata de 3 ore, pentru maxim 15 persoane, după următorul orar: 21 iunie: orele 17:00 – 20:00, 22 iunie: orele 9:00 – 11:00, 26, 27, 28 iunie: orele 17:00 – 20:00, 1, 2, 3 iulie: orele 17:00 – 20:00, 8 și 9 iulie: orele 17:00 – 20:00.

Înscrierile au loc la Muzeul de Istorie, Biroul Artă, începând cu data de 13 iunie 2019, în intervalul orar 8:00 – 16:30. Prețul cursului: 30 lei. Plata se face în numerar la casieria muzeului. Pot participa adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani. Informații la telefon 0230 216439, interior 117 sau 133.

Materialele vor fi puse la dispoziție de către Muzeul Bucovinei cu sprijinul instituției –  ordonator de credit – Consiliul Județean Suceava.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*