Ministrul Turismului și autoritățile locale din Constanța, sfidate de Organizația Patronală Mamaia: “O întâlnire este lipsită de eficiență și consumatoare de timp”

Mamaia, în paragină. FOTO Cătălin Huțu

Organizația Patronală Mamaia, cea care a luat celebra decizie ca stâlpii din Mamaia să fie vopsiți în albastru, se declară deranjată de o vizită a ministrului Turismului, Bogdan Trif, la Constanța. Urmare a unei invitații sosite de la Minister prin care era anunțată o întâlnire între autoritățile locale din Constanța, reprezentanții ministerului și cei ai agenților economici, OPMC a transmis că nu au timp de întâlniri protocolare.

Reamintim că singura măsură vizibilă a acestei organizații este decizia de a vopsi în albastru stâlpii din stațiunea Mamaia. În tot acest timp, în Mamaia nu a fost anunțat niciun eveniment cu ocazia deschiderii sezonului estival, la 1 Mai 2018.


Vă mai recomandăm: FOTO Mamaia – peisaje dezolante cu mai puțin de o lună înainte de 1 Mai


Redăm integral comunicatul halucinant transmis de OPMC.

“Organizatia Patronala Mamaia-Constanta, membra a FPTR, atrage atentia asupra faptului ca problemele cu care se confrunta litoralul romanesc sunt complexe si reclama dialog sustinut si parteneriat cu structurile publice centrale si locale.

O.P.M.CTA., transformata in organizatie patronala din Asociatia Patronala Mamaia, a militat pentru infiintarea Ministerului Turismului si a initiat sau a contribuit major la proiecte legislative care au determinat evolutia industriei ospitalitatii din Romania.

Demersurile facute de FPTR de a continua obiectivele propuse si agreate de cativa ani impreuna cu reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Turism si, apoi, ai ministerului de resort, din pacate nu au gasit inca o atitudine pro-activa pentru continuarea lor.

O astfel de sedinta ar fi fost salutara acum cel putin o luna jumatate, cu ocazia “Targului de dotari hoteliere si de turism VACANTA”, manifestare desfasurata pe litoral, cu ocazia careia Camera de Comert, Industrie si Navigatie Constanta (organizatorul) si Organizatia Patronala Mamaia-Constanta au invitat Ministrul Turismului, tocmai pentru a stabili masuri urgente in vederea pregatirii sezonului. Ar fi fost salutara macar prezenta unui reprezentant desemnat…

Anul acesta operatorii din turism s-au confruntat cu o vreme potrivnica pana la sfarsitul lunii martie si, in plus trebuie sa faca fata situatiei extrem de dificile legate de lipsa fortei de munca din industrie, litoralul fiind puternic afectat in acest sens de sezonalitate.

Consideram ca o intalnire cu o saptamana inainte de deschiderea litoralului, cand toti operatorii economici din industrie fac eforturi mari si sunt sub stresul timpului scurt pana la deschiderea sezonului, este lipsita de eficienta si consumatoare de timp”, se arată în comunicatul transmis de Organizația Patronală Mamaia – Constanța. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*