Film selectat în competiția oficială de la Cannes 2021, în avanpremieră la Muzeul Județean Mureș

Film selectat în competiția oficială de la Cannes 2021, în avanpremieră la Muzeul Județean Mureș. FOTO Muzeul Județean Mureș

Muzeul Județean Mureș aduce în avanpremieră la Târgu Mureș filmul selectat în Competiția Oficială Cannes 2021, Neliniștiți / Les Intranquilles.

Proiecția va avea loc joi, 7 aprilie 2022, de la ora 18:00, în Sala de la etaj a clădirii muzeului aflat în incinta Cetății din Târgu Mureș, la Secția de Arheologie și Istorie.
Neliniștiți (titlu original: Les Intranquilles) – AVANPREMIERĂ –
Regia: Joachim Lafosse, 2021
Franța // dramă // 117′
AP 12 – Acordul părinților pentru copii sub 12 ani
Distribuit de Bad Unicorn
Versiune originală cu subtitrare în limba română
Tarif proiecție specială: 12 lei (preț bilet întreg de vizitare a Secția de Arheologie și Istorie a muzeului)

Neliniștiți este inspirat din întâmplări reale, dezvoltat împreună cu actorii. Regizorul Joachim Lafosse a scris scenariul inspirat de experiențele sale cu tatăl lui, bipolar. Însă, odată cu dezvoltarea proiectului și povestea luat o întorsătură diferită, împrumutând mult din biografia actorilor care și-au împărtășit din experiențe și și-au împrumutat numele, devenite astfel personaje.
Dacă tatăl lui Lafosse a fost fotograf, personajul Damien este pictor, un artist bipolar predispus la episoade maniacale, îi pune relația la grea încercare. Acesta e pregătit să facă totul pentru Leila,
înțelegătoarea lui soție, și pentru fiul lor, în vârstă de 8 ani. Dar până și dragostea are limitele sale.
Accesul la eveniment se face pe bază de bilet de vizitare.

Biletele se pot achiziționa în avans de la Casa de Bilete a clădirii muzeului din Cetatea Târgu Mureș (clădirea galbenă, fosta clădire a comandamentului Habsburgic), online:
https://booktes.com/bilet/sectia-de-arheologie-si-istorie-regeszeti-osztaly-es-torteneti-osztaly
sau în ziua proiecției direct de la locație în funcție de locurile disponibile.

Nu se aplică reducerea la prețul biletelor de vizitare în cazul tarifelor de proiecție specială.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*