Ministrul turismului a deschis standul României la cel mai mare târg de profil din Europa – ITB Berlin

Ministrul Turismului, domnul Bogdan Gheorghe Trif, a participat, alături de ES Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, la deschiderea Târgului de Turism ITB Berlin

Ministrul Turismului, domnul Bogdan Gheorghe Trif, a participat, alături de ES Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, la deschiderea Târgului de Turism ITB Berlin, cel mai mare eveniment de profil din Europa.

Pe parcursul Târgului din Berlin, ministrul Turismului va avea întrevederi cu importanți reprezentanți ai pieței turistice din Germania, ocazie cu care vor fi abordate teme precum potențialul turistic al României și oportunitățile aferente.

Ministrul Turismului va participa la Reuniunea Miniștrilor statelor membre ale Organizației Mondiale a Turismului implicate în proiectul “Silk Road” ( “Drumul Mătăsii”). Din delegație face parte și secretarul de stat, domnul Bogdan Tomoiagă. Obiectivul programului este de a crește beneficiile turismului, precum și de a promova și conserva patrimoniul natural și cultural de-a lungul rutei.

Standul Ministerului Turismului din cadrul Târgului de Turism de la Berlin este unul dintre punctele de atracție ale expoziției germane. Întins pe o suprafață de 240 de metri pătrați, standul României păstrează tema centenarului și pune în valoare componenta de turism cultural a țării noastre.

Standul reunește și 40 de coexpozanți, agenții de turism, companii aeriene și autorități locale, care vor completa oferta turistică a României, de la circuite culturale, la drumeții, turism de aventură, sejururi pe litoral și în Delta Dunării.

Vizitatorii berlinezi vor fi atrași la standul României și prin momente artistice inedite oferite de ansambluri folclorice, meșteri populari, precum și de câștigătorii selecției naționale a Eurovision, trupa The Humans.

Evenimentul are o importantă componentă B2B, cu scopul de a stimula parteneriatele internaționale care pot duce la dezvoltarea sustenabilă a turismului. În anul 2017, ITB a înregistrat un record absolut la capitolul vizitatori de specialitate, cu un număr de 120 de mii de oameni. Târgul de la Berlin a atras expozanți din 187 de țări și regiuni. Organizatorii speră ca ediția din 2018 numărul vizitatorilor să îl depășească pe cel din anul precedent când au fost 180 de mii vizitatori înregistrați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*