Delfinariul Constanța – primul proiect pe lista de investiții a Ministerul Turismului. Bogdan Trif: “40 milioane lei, pregătite pentru infrastructura de la Constanța și Sibiu”

Ministrul Turismului, Bogdan Trif a lansat clipul de promovare a României, tradus în 16 limbi străine. FOTO Ministerul Turismului

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a prezentat versiunile internaționale ale noului clip de promovare a României, realizate cu sprijinul Universității din București. Astfel, Ministerul Turismului și Universitatea din București au semnat un protocol de colaborare cu obiectivul de a promova România ca destinație turistică importantă la nivel internațional.

Clipul de promovare a României beneficiază de versiuni în 16 limbi. Traducerile au fost realizate cu sprijinul profesorilor din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine. Printre versiunile realizate în cadrul parteneriatului cu Universitatea din București se numără variante în limbile chineză, japoneză, arabă, greacă, bulgară sau rusă. Aceste variante ale clipului de promovare se adaugă celor deja existente, în limba engleză, franceză și spaniolă, realizate și livrate odată cu versiunea în limba română, prezentată deja de către Ministerul Turismului la mijlocul lunii martie.

„Mă bucur foarte mult că Universitatea din București a acceptat propunerea noastră de a sprijini Ministerul Turismului în promovarea României la nivel internațional. Aveam nevoie de cât mai multe astfel de versiuni ale clipului pentru a putea ajunge în piețe importante pentru noi din perspectiva promovării. Limbile engleză și franceză au fost obligatorii încă din prima clipă, iar prin acest parteneriat am reușit să ducem România în țări cu real potențial de creștere pentru noi, precum cele din piața asiatică, din lumea arabă, dar chiar și din Europa. Vom avea, anul acesta, pentru prima dată, o campanie integrată de promovare a României, atât în mediul online, cât și prin intermediul televiziunilor internaționale”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Totodată, ministerul a apreciat și implicarea Universității de Arhitectură și Urbanism în campania de promovare a României, cu sprijinul căreia a fost realizat conceptul standului țării noastre expus la Bruxelles, în clădirea Justus Lipsius a Consiliului Uniunii Europene.

În privința încurajării investițiilor în infrastructura turistică, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat că au fost avizate primele proiecte pentru finanțare de către Comisia Tehnico-Economică a ministerului:

  • extinderea Delfinariului din Constanța
  • construcția unei baze de salvamont în stațiunea Păltiniș, județul Sibiu
  • dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimatică Ocna Sibiului, proiect care prevede, printre altele, construcția unui parc de rulote, a unui camping pentru corturi, precum și amenajarea unui parc balnear pentru activități sportive și recreative în aer liber.

Sumele prevăzute pentru cele 3 proiecte avizate sunt de aproximativ 40 de milioane de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*