Copii și cântăreți de operă consacrați urcă pe aceiași scenă la Constanța, în cadrul unui spectacol caritabil

Pavilionul Expozițional Constanța

Dirijorul Ionuț Pascu propune publicului un spectacol memorabil, conceput ca punte între generații, eveniment în cadrul căruia vor cânta coruri de copii și soliști consacrați ai operei. Acesta are loc în seara de 26 noiembrie, la Pavilionul Expozițional, de la ora 18.30, intrarea fiind liberă.

La concert vor cânta corul de copii al Operei Naționale București va cânta alături de corul și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, dar și de cei șase soliști ai serii: sopranele Daniela Vlădescu, Madeleine Pascu, Smaranda Drăghici și Aida Pascu, împreună cu tenorii Răzvan Săraru și Doru Iftene.

Maeștri de cor sunt Adrian Stanache și Smaranda Morgovan.

Cele 22 de șlagăre internaționale ale programului vor forma un mare imn închinat umanității, vocile de operă și orchestrațiile luxuriante oferind exaltarea și emoțiile benefice necesare sufletelor mereu tinere.

Spectacolul va fi prezentat de actorii Steliana Bălăcianu și Mugur Mihăescu.

Program:

 1. Deep Purple – Smoke on the Water
 2. Queen: We Will Rock You
 3. L. Bernstein: West Side Story – Somewhere
 4. The Beatles – Twist and Shout
 5. Harburg/Arlen: Wizard of Oz – Over the Rainbow
 6. Queen: We Are the Champions
 7. A. L. Webber – Phantom of the Opera – Think of me
 8. Harline/Washington Pinocchio (Disney) – When You Wish Upon a Star
 9. A. L. Webber: Evita – Don’t cry for me Argentina
 10. E. Morricone: Nella Fantasia
 11. Queen: Bohemian Rhapsody
 12. Donna Summers: Hot Stuff
 13. Alan Menken: Aladdin (Disney) – A Whole New World
 14. George Gershwin: Porgy and Bess – Summertime
 15. Queen: Crazy Little Things Called Love
 16. A. Menken: Beauty and the Beast
 17. Led Zeppelin: Stairway to Heaven
 18. Abba: Waterloo
 19. A. L. Webber – Phantom of the Opera – All I Ask Of You
 20. Jeanine Tesori: The Girl in 14G
 21. Romano Mussumara: Luna
 22. Michael Jackson/Lionel Richie: We Are the World

Evenimentul este organizat de Baritonul și Dirijorul Ionuț Pascu, în beneficiul fundației Hope and Homes for Children.

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.870 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 457 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, peste 35.000 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, peste 1.200 de tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.964 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 930 în regim de urgență. 8.998 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, peste 61.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

Ionuț Pascu s-a născut în Constanța, pe data de 6 septembrie 1977. După absolvirea Liceului Energetic în anul 1994, la îndemnurile celei ce avea sa îi devină nu peste mult timp soție, Madeleine Pascu, se îndreaptă cu hotărâre spre ceea ce până atunci era doar un hobby: muzica. Cei zece ani petrecuți în cadrul ansamblului de tineret “Rapsodia Mării” din Constanța, unde activa în mod constant ca acordeonist, și-au arătat roadele atunci când a trebuit să concureze pentru intrarea la Conservator cu tineri ce se dedicaseră de mici studiului muzical instituționalizat; după numai un an de lecții private de canto cu renumita solistă constănțeană Aida Abagief (al cărei nume îl poartă mai departe fiica sa, Aida Pascu – acum în vârstă de 20 de ani și studentă la Canto în anul II), Ionuț intră primul dintre băieții concurenți ai secției Canto din cadrul Universității de Muzică din Bucuresti, la clasa regretatului tenor Dorin Teodorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*