Ministrul Bogdan Trif promite primarilor de stațiuni balneare finanțări pentru dezvoltarea infrastructurii turistice

Parcul balnear Toroc din Dej. FOTO Adrian Boioglu

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Ion Ghizdeanu  s-au întâlnit cu toți primarii stațiunilor balneoclimaterice din România.

La solicitarea ministrului Bogdan Trif, la sediul Ministerului Turismului a avut loc o întâlnire cu cei 34 de primari ai stațiunilor balneare din țara noastră.

„Pentru Guvernul României turismul balneo este o prioritate, de aceea este foarte important să vă comunic măsurile ce vin în sprijinul autorităților locale pentru dezvoltarea stațiunilor. Este foarte important să menționez că stațiunile balneo vor primi finanțare pentru proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în cuantum egal cu cea acordată stațiunilor de interes național. Totodată vă rog să înaintați cât mai multe proiecte care ar putea să primească finanțare din partea Ministerului Turismului. Venim în întâmpinarea dumneavoastră cu o modificare foarte importantă care să vă ajute să obțineți mult mai ușor bani de la Ministerul Turismului și anume prezentarea documentației doar la nivel de studiu de fezabilitate, fără a mai fi nevoie de proiectul tehnic la depunerea documentelor pentru finanțare. În plus, Guvernul României a aprobat programul de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, unde procentul de finanțare este de 100%. Acest program este un sprijin financiar important pentru autoritățile publice locale care vor să investească în infrastructura turistică balneară”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Atât modificările aduse de ministerul Turismului legislației privind finanțarea proiectelor turistice, respectiv masterplanului de investiții în turism, cât și înființarea programului de finanțare pentru stațiunile balneare sunt esențiale pentru dezvoltarea turismului de sănătate din România având în vedere că în țara noastră se regăsește o treime din izvoarele naturale minerale din Europa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*