Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă

Trafic intens la granițele României în week-end

Ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, când mulți cetățeni români, aflați în afara granițelor țării se întorc acasă alături de familie. Din acest motiv, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel încât să se asigure un control eficient și operativ în toate punctele de frontieră deschise traficului internațional.

Potrivit IGPF, la nivelul tuturor inspectoratelor teritoriale ale Poliției de Frontieră a fost suplimentat numărul polițiștilor planificați la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.800 de polițiști de frontieră vor desfășura zilnic, la nivelul întregii țări, misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat a României.

„În contextul în care se vor crea aglomerări, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în țară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. La granița cu Ungaria și Bulgaria, formalitățile de frontieră se derulează în comun cu autoritățile din statele vecine, sens în care reprezentanții Poliției de Frontieră Române mențin permanent legătura cu omologii unguri și bulgari, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului – suplimentarea arterelor și a personalului aferent”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

În această perioadă, echipe din cadrul IGPF se vor deplasa la structurile teritoriale în vederea asigurării sprijinului necesar în derularea activităților operative.

Recomandări adresate participanților la traficul transfrontalier

Pentru perioada următoare sunt preconizate creșteri ale valorilor de trafic, sens în care polițiștii de frontieră recomandă cetățenilor români și străini care tranzitează frontiera națională să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internațional.

Reamintim ca la granița cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere în regim internațional după cum urmează:

  • pe raza județului Arad: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu și PTF Vărșand;
  • pe raza județului Bihor: PTF Salonta, PTF Borș, PTF Borș II, PTF Valea lui Mihai și PTF Săcuieni;
  • pe raza județului Satu Mare: PTF Petea și PTF Urziceni;
  • pe raza județului Timiș: PTF Cenad.

De asemenea, participanților la trafic li se recomandă să se informeze cu privire la condițiile de călătorie din statele de destinație și din cele tranzitate și să pregătească din timp documentele de călătorie. Informații privind situația traficului prin punctele de trecere se regăsesc pe aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*