Mai multe curse navale au fost anulate în Grecia din cauza furtunii

Atenţionare de călătorie în Grecia: fenomene meteo extreme

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Grecia în legătură cu menținerea unor restricții, respectiv anularea unor curse regulate ale navelor care asigură transportul de călători în Grecia.

Astfel, este menținută interdicția de circulație în porturile Pireu, Rafina și Lavrio din cauza vântului puternic (nivelul 10 pe scara Beaufort);

Circulația navelor de pasageri spre Golful Saronic este oprită, liniile maritime Aghia Marina-Nea Styra și Alexandroupoli-Samothraki fiind de asemenea închise.

Cetățenii români care doresc să călătorească pe aceste rute trebuie să se informeze înainte de a pleca, să contacteze autoritățile portuare și agențiile turistice în legătură cu situația existentă și modificările aduse programului de navigație a navelor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și la cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cei care se confruntă cu o situație cu un caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 și pe cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*