Avertisment de vreme rea pentru românii care călătoresc în Turcia

Istanbul, vedere aeriană. FOTO Cătălin SCHIPOR

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Turcia, regiunea Istanbul, că Centrul local de Coordonare în cazul Dezastrelor a emis un avertisment pentru perioada 7-8 ianuarie, privind perturbări în funcționarea serviciilor de transport aerian, maritim și transport în comun, cauzate de posibile furtuni și intensificări considerabile ale vântului pe direcția vest-est cu intensități la rafale ce pot periclita activitatea curentă a populației (dislocări de acoperiș, căderi de copaci etc.).

Compania de transport maritim IDO a anunțat deja anularea unor curse de feribot și autobuz marin pe Bosfor și Marea Marmara. MAE recomandă cetățenilor români să manifeste prudență și să respecte indicațiile autorităților locale.

Cetățenii români pot solicita asistentă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516 şi +902123583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție şi telefonul de urgență al oficiului consular al României la Istanbul: +905335420695.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*