CFR Călători anunță că pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă călătoria poate fi plătită și prin SMS

CFR Călători anunță că pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă călătoria poate fi plătită și prin SMS.

Pentru călătoria cu trenurile CFR Călători pe relații de pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur, suplimentar celorlalte modalități existente de cumpărare a biletelor, precum:

  • casele de bilete din stațiile București Nord și Aeroport Henri Coandă;
  • online, fie direct de pe www.cfrcalatori.ro, fie din aplicațiile mobile „CFR Călători bilete online” și „24pay”;
  • automatele de vânzare bilete din stațiile București Nord și Aeroport Henri Coandă;
  • validatoarele contactless din tren ce permit atât validarea titlurilor metropolitane integrate cât și plata biletului cu card bancar contactless sau alt dispozitiv înrolat cu cardul bancar contactless (fără a se emite chitanță, verificarea realizându-se prin apropierea cardului de validator), imediat după urcarea în tren;
  • orice casă de bilete cu emitere electronică din stațiile CFR Călători, agențiile de voiaj CFR Călători;
  • de la personalul de tren, cu condiția solicitării biletului imediat după urcarea în tren din punctele PO Parc Mogoșoaia și PO Patinoar unde nu sunt case de bilete/automate de vânzare bilete sau în cazul nefuncționării validatoarelor contactless;

Călătorii au posibilitatea de a cumpăra titluri de călătorie electronice prin SMS, înainte de urcarea în tren, simplu și rapid, prin transmiterea unui SMS la numărul 7458.

Pentru achiziționarea unei călătorii, se va transmite prin SMS la numărul 7458 litera:

B – pentru un bilet spre stația București Nord

O – pentru un bilet spre stația Aeroport Henri Coandă

Tariful unui bilet, în orice direcție, este de 1,20 euro + TVA*.

Pentru abonații de telefonie mobilă, tariful este exprimat în RON și poate fi găsit pe factura de servicii emisă de către operatorii de telefonie mobilă. Pentru cartelele reîncărcabile valoarea fără TVA a tarifului este scăzută din creditul disponibil.

* Se adaugă și costul SMS-ului trimis la 7458: 0,05 Euro + TVA în Orange și Telekom, gratuit în Vodafone și Digi.

Prin transmiterea unui SMS se poate cumpăra titlul de călătorie pentru o singură persoană, (bilet întreg). În urma transmiterii SMS-ului, călătorul va primi un mesaj SMS cu un link, la accesarea căruia se va deschide codul QR pentru verificare.

La verificarea titlurilor de călătorie de către personalul feroviar, este obligatorie prezentarea mesajului SMS cu codul QR în vederea verificării titlului de călătorie SMS, a perioadei de valabilitate și a statusului (valabil sau expirat).

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*