Lituania reduce restricțiile impuse de pandemie pentru a primi turiști: autoizolarea a fost eliminată pentru cetățenii UE

Vilnius, capitala Lituaniei

Lituania și-a relaxat restricțiile de intrare legate de COVID-19 pentru a primi turiști. Cetățenii țărilor UE și SEE nu mai sunt obligați să se plaseze în carantină în Lituania, în timp ce călătorii complet vaccinați pot renunța la procedura de testare.

Înainte de pandemie, sectorul turismului reprezenta o parte semnificativă a economiei Lituaniei, însumând peste 977,8 milioane de euro în total cheltuiți în fiecare an. În 2019, aproape două milioane de turiști au vizitat țara. Acum, Lituania este în sfârșit gata să primească înapoi călătorii, deoarece, începând cu 5 februarie, turiștii din zonele UE și SEE vor avea nevoie de un singur certificat care să indice că o persoană fie este complet vaccinată, fie s-a vindecat de COVID în 180 de zile, fie are un test COVID negativ. Este de așteptat ca ridicarea restricțiilor să conducă sectorul turistic al țării către o redresare mai rapidă.

Mai mult, de sâmbătă, 5 februarie, persoanele din Lituania nu vor mai fi obligate să prezinte un certificat național (sau un alt document legat de COVID) pentru a accesa spațiile publice interioare, inclusiv locuri de cazare turistice, restaurante, muzee, locuri de evenimente sportive sau culturale și alte facilități. Se aplică doar măsuri individuale de securitate, cum ar fi purtarea măștilor sau a aparatelor de protecție respiratorie în interior și păstrarea distanței.

Decizia guvernului lituanian a urmat recomandarea recentă a Organizației Mondiale a Sănătății de a ridica sau de a reduce restricțiile de călătorie, deoarece astfel de măsuri pot cauza prejudicii economice și sociale. În prezent, Lituania este una dintre cele mai deschise țări din Europa pentru călătoriile internaționale. Modificările recente de reglementare au făcut-o destinația perfectă fără probleme, în special pentru călătorii care au fost complet vaccinați și au primit o injecție de rapel la timp.

„Sunt pași mari către normalitate în sectorul turismului. Statisticile arată că dorința oamenilor de a călători rămâne la un nivel foarte ridicat în toată lumea. Suntem bucuroși că Lituania reduce restricțiile pentru a fi mai deschisă vizitatorilor străini, deoarece, în special anul acesta, există atât de multe de văzut și de experimentat în Lituania și în cele mai mari orașe ale sale”, a declarat Olga Gončarova, director general al Lituania Travel, agenția națională de dezvoltare a turismului.

Pe lângă natură și siturile istorice, în acest an Lituania va avea multe de oferit pentru turiștii de week-end, între Kaunas, desemnat Capitală Culturală Europeană, și evenimentele organizate în capitala Vilnius, legate de aniversarea celor 700 de ani de existență. Deoarece majoritatea atracțiilor turistice sunt acum deschise în Lituania, vizitatorii pot explora cu ușurință țara cu limitări minime, cum ar fi purtarea măștilor medicale în spațiile publice interioare, în timp ce respiratoarele de gradul FFP2 sunt necesare în timpul evenimentelor de interior.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*