La Iași este Săptămâna Diasporei

Sărbătoarea Diasporei la Iași

La Iaşi, manifestările din Săptămana Diasporei cuprind proiecte artistice, educaţionale şi culturale, destinate întăririi legăturilor dintre ieşenii din Diaspora şi oraşul de unde au plecat.

Unul dintre evenimente va fi organizarea unei „Expoziţii de Ii şi cămăşi tradiţionale româneşti” (10 – 17 august), realizate manual de că…tre ieşenii care participă în cadrul grupului informal „Şezătoarea Iaşi”.

O altă expoziţie va fi cea numită „Dialog cu Brâncuşi” (10 – 17 august), organizată de Centrul Difain şi completată de spectacolul de teatru coregrafic „Bucuria de a fi român”.

Tot în calendarul manifestărilor dedicate Diasporei este inclusă şi transmiterea unei emisiuni radio şi TV (10 – 11 august), cu interviuri stradale pentru cetăţeni, concepută şi realizată de către Radio Viva FM, prin realizatorii săi, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog în Justiție. Emisiunea va avea un caracter juridic – informativ pentru toate categoriile de public, fiind susţinută de specialişti în domenii de larg interes: justiţie, social, antreprenorial, economic, administrativ etc. De asemenea, formatul emisiunii va cuprinde şi intervenţii ale cetăţenilor, cu referire la subiectele care să acopere nevoile acestora.

O zi importantă va fi şi cea de 11 august, când Asociaţia EuroDEMOS şi Asociaţia Kasta Morrely îi invită pe ieşenii din Diaspora să ia parte la un flash mob care să pună în valoare sloganul campaniei iniţiate de Biroul Diaspora al Primăriei Municipiului Iaşi: „Iaşul este acasă!” Evenimentul va avea loc pe patinoarul din Complexul Palas, la ora 18.00, fiind urmat de un spectacol artistic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*