La Câmpulung Moldovenesc se inaugurează primul segment din pârtia Rarăul

Al doilea weekend cu 100 la sută grad de ocupare în Azuga

După mulți ani de zile de așteptare, în cele din urmă, pârtia de schi din Masivul Rarău, de la Câmpulung Moldovenesc este dată în folosință. Acest lucru se întâmplă în mod oficial în data de 5 ianuarie.

Pârtia este proiectată să aibă o lungime totală de 4,7 kilometri, cu trei tronsoane cu grade de dificultate diferite, instalație de iluminat, transport pe cablu tip telegondola cu opt locuri și tunuri de zăpadă pentru tronsonul al doilea, în condițiile în care pe primul tronson de aproximativ 1.400 m, este zăpadă cinci luni din an. Numai că pentru acest sector este o problemă – se află într-o arie protejată și nu se știe dacă se va mai face sau când se va mai face.

În ceea ce privește sectorul ce urmează a fi inaugurat, aici pârtia are o lungime de 2.850 m, dificultate medie și este dotată cu instalație de telegondolă cu 33 de cabine, 9 tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 metri cubi, 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie și mașină de bătut zăpada.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*