Județul Cluj deține 12 noi trasee turistice montane omologate, în Cheile Turzii, Cheile Turenilor și zona Trascăului de Nord

12 trasee turistice montane au fost omologate în județul Cluj. FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj a obținut omologarea tuturor celor 12 trasee turistice montane din zona Cheile Turzii, Cheile Turenilor și a Trascăului de Nord.

Certificatele de omologare au fost emise de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în baza documentației elaborate de Consiliul Județean împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Cluj. Toate cele 12 trasee – unele istorice și altele noi – au fost marcate, curățate, iar rutele au fost optimizate de către angajații și voluntarii Serviciului Salvamont – Salvaspeo Cluj, cărora li s-au alăturat și reprezentanți ai ONG-urilor clujene, astfel încât turiștii să le poată parcurge în siguranță.

Condițiile materiale și financiare necesare lucrărilor de amenajare și întreținere a traseelor turistice montane au fost asigurate de către forul administrativ județean.

„E o veste bună și, în același timp, o invitație adresată tuturor clujenilor ca, odată cu încălzirea vremii, să redescopere frumusețea naturii și a muntelui. Județul Cluj dispune de trasee montane deosebite și extrem de apreciate de iubitorii de natură. Împreună cu Serviciul nostru Salvamont – Salvaspeo ne preocupăm constant de întreținerea acestora, astfel încât turiștii să se poată bucura de superbele peisaje, în condiții de deplină siguranță”, spune președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

12 trasee turistice montane au fost omologate în județul Cluj. FOTO CJ Cluj

Cele 12 trasee montane omologate care acoperă în totalitate zonele turistice din arealul Cheile Turzii, Cheile Turenilor și a părții clujene a Munților Trascăului sunt:

 1.  Cluj – Napoca – Tureni (bandă roșie);
 2.  Tureni – Cheile Turzii – Moldovenești (bandă roșie);
 3.  Moldovenești – Colții Trascăului (bandă roșie);
 4.  Cabana Buru – Colții Corbului – Gura Jigăului (banda albastră);
 5.  Cheile Turzii – Pârâul Arineilor – Cornești (bandă galbenă);
 6.  Turda – Drumul Domnilor – Cheile Turzii – Petreștii de Jos (cruce roșie);
 7.  Circuitul Cheilor Turenilor (punct albastru);
 8.  Circuitul Cheilor Borzești (punct roșu);
 9.  Circuitul Cheilor Turzii (punct roșu);
 10.  Tureni – Cheile Turenilor – Izvorul Romanilor – Vapa – Cheile Turzii (triunghi albastru);
 11.  Cheile Turzii – Ciuma Goală – Cascada Ciucaș – Cornești (triunghi galben);
 12.  Cheile Turzii – Gura Jigăului – Cheile Borzești – Cabana Buru (triunghi roșu).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*