IRI Travel, primul touroperator care nu mai vinde pachete turistice către țările europene expuse coronavirusului

Vacanță în Italia, la Veneția. FOTO Damiano Baschiera

IRI Travel, principalul touroperator pe destinația Bulgaria, a decis că nu va mai vinde pachete turistice către Italia și alte state expuse epidemiei de coronavirus, oprind operațiunile către aceste țări timp de o lună.

În prezent, IRI Travel are oferte către nordul Italiei, pachete către cele mai cunoscute destinații de schi, dar și către Austria care tocmai a anunțat că oprește anumite operațiuni de transport care vin din această țară.

„Am luat această decizie pentru că nu dorim să contribuim la răspândirea epidemiei de coronavirus. Prețuim mai mult sănătatea turiștilor noștri pe care nu dorim să-i expunem anumitor riscuri doar de dragul profitului. De asemenea, dorim să ne protejăm și angajații care se deplasau către astfel de destinații”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Directorul companiei a mai precizat că până la orele 14.00, toate ofertele către destinațiile cu risc mare de infecție vor fi scoase de pe site, iar partenerii din țară vor fi anunțați că pentru o lună de zile, ofertele de acest gen nu vor mai fi disponibile.

„Către Italia avem oferte pentru 12 regiuni, majoritatea acestora fiind în nordul țării. Mai mult, dacă acest fenomen contagios va continua ne gândim să impunem aceleași măsuri și pentru destinațiile de vară din sudul Italiei”, a mai afirmat Lucian Bădîrcea.

Compania își cere scuze pentru eventualele inconveniențe provocate de decizia aceasta, dar alegem siguranța turiștilor!

„Precizăm că prin anularea pachetelor noastre nu dorim să dăm un semnal de panică în piața turismului, ci doar alegem să fim precauți și responsabili cu privire la posibilele contaminări la care ar putea fi expuși turiștii noștri”, a mai declarat CEO-ul IRI Travel.

Dacă situația o va impune vom lua aceeași decizie și cu privire la destinațiile învecinate Italiei, dar sperăm să nu fie nevoie!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*