Invitați de marcă și evenimente speciale la Dracula Film Festival 2022 de la Brașov

Dracula Film Festival 2022 - Cine concert Nosferatu

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor cinci zile de festival.

Dracula Film Festival are loc la Brașov în perioada 12-16 octombrie 2022 iar programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul oficial www.draculafilm.ro.

Vlad Păunescu, omagiat la a X-a ediție a Dracula Film Festival.

Acordarea unui titlu onorific de ‘Conte Dracula’ în fiecare an la Dracula Film Festival a devenit o tradiție, iar printre recipienții trofeului, celebrați astfel pentru realizările lor memorabile în spațiul filmului fantastic, se numără regizorii Lamberto Bava și Ruggero Deodato, actrița Debbie Rochon, maestrul efectelor speciale Sergio Stivaletti și actorul Armand Assante.

La ceas aniversar, în această a 10-a ediție a Dracula Film Festival, titlul de Conte Dracula va fi oferit, în premieră, unei personalități din industria cinematografică românească, Vlad Păunescu, unul dintre cei mai respectați cineaști și producători din întreaga Europă, fondator cu 30 de ani în urmă al studioului Castel Film și responsabil până în clipa de față de materializarea a peste 350 de filme artistice, printre care numeroase producții din spectrul cinefanteziei, indiferent că ne gândim la SF, Horror, Thriller, Actioner sau Fantasy.

În calitate de director general al studioului și de producător, Vlad Păunescu s-a ocupat de toate aspectele de planificare, pregătire și derulare a producției pentru sute de filme de gen, coproducții internaționale, dintre care e suficient să amintim SF-ul Oblivion, premiat cu medalia de aur la WorldFest Houston în 1994, Beowulf, fantasy-ul cu Christopher Lambert și Rhona Mitra, Dark Prince: The True Story of Dracula (2000) sau Dying of the Light (2014), thriller-ul cu Nicolas Cage și Anton Yelchin.

Cine-concert Nosferatu, aniversare 100 ani. Live score by Los Amigos de Los Animales (Spania).

Într-un eveniment artistic realmente special, 6 muzicieni spanioli, 15 instrumente și un sistem de sunet quadrafonic vor nuanța live, printr-o inedită dimensiune audio adăugată, percepția spectatorilor asupra capodoperei din 1922 a lui F.W. Murnau, Nosferatu, în cadrul ediției aniversare cu numărul 10 a festivalului internațional de film fantastic Dracula.

Link Nosferatu: https://www.youtube.com/watch?v=sDoBkyr-VN8

În cine-concertul susținut de Los Amigos de los Animales, colectiv muzical format în Murcia, în anii ’80, muzica este interpretată live, cu sunetul instrumentelor trecut prin zeci de programe dedicate fiecărei scene din Nosferatu (sound designeri sunt Álex Jiménez și Antonio Eriatarka), menite să creeze ambienturi diferite pentru spectatorul surprins continuu de mișcările circulare ale variilor niveluri stereo, complet absorbite ca stare în ‘clasicul’ expresionist creat de Murnau cu 100 de ani în urmă. Nosferatu 360° la Dracula Film Festival, o experiență must-see & listen!

Iron Sky, aniversare în cinema cu cineastul Timo Vuorensola.

Precum Dracula Film Festival, Iron Sky, filmul cult al cineastului finlandez Timo Vuorensola, aniversează anul acesta 10 ani, prilej de celebrare prin proiecția filmului în premieră la noi pe marele ecran, urmat de un dialog live al autorului cu publicul.

Comedia SF Iron Sky l-a propulsat pe tânărul scandinav cu spirit ludic, ce-și imaginase cum au ajuns naziștii pe partea întunecată a Lunii după WWII, pe o traiectorie a succesului internațional, mai ales că a fost una dintre primele producții cinematografice finanțate prin crowdfunding, în urma unei campanii neconvenționale de marketing & PR extrem de inspirate.

Timo Vuorensola va fi prezent pe timpul festivalului la Brașov și face parte din juriul competiției de lungmetraje Dracula Film Festival 2022.

Giorgio Finamore, expoziție Postmodern Gothic Art

Dracula Film Festival celebrează nu doar fantezia în film, ci în tot spectrul Pop culture, iar unul dintre evenimentele ediției din 2022 a Dracula Film Festival o reprezintă expoziția Postmodern Gothic Art al reputatului artistului italian Giorgio Finamore (Biomechanical Circus, Inner Oz), care explorează vizual complicata relație om-mașină din perspectiva controversatelor noastre interacțiuni cu multiversul digital și a unor posibile viitoruri… sumbre.

Expoziția, cu vânzare, are loc la galeria Kron Art din Brașov până pe data de 31 octombrie.

Lansare de carte: Zombies în secolul XXI de Ioan Big.

În cartea Zombies în secolul XXI, apărută la editura Eikon, pe parcursul a aproape 900 de pagini, a câtorva zeci de interviuri și sute de analize de filme, Ioan Big explorează modul în care cumulul de frici moderne își găsesc reflectarea în diversele forme de expresie ale Pop culture prin intermediul acestor creaturi, indiferent că sunt numite ‘white walkers’ sau ‘the walking dead’.

Ioan Big este Director al Festivalului Internațional de Film Fantastic Dracula, jurnalist și analist Pop culture, autor al volumelor Mitologii subiective: Eric Clapton, Era Punk, Blue, Black & White: Povestea Rolling Stones și Sexul… crucea lui Ken Russell, publisher al revistelor Zile și Nopți și Cinemap.

Fantezie fără frontiere: Katharina și Il buio del giorno.

La ediția a 10-a a Dracula Film Festival vom avea parte de o „seară românească” (14 octombrie), prin proiecția în premieră la Brașov a trei producții Fantasy-Horror foarte noi și diferite între ele ca factură, în a căror realizare sunt implicați compatrioți activi în industria europeană a filmului, indiferent că e vorba de România, Irlanda sau Italia.

Dacă una dintre acestea, Capra cu trei iezi, al lui Victor Canache, premiată la TIFF, se bucură deja de notorietate, celelalte componente ale cine-tripticului sunt inedite pentru fanii genului și reprezintă must-see-uri, nu doar pentru șansa unică de a fi vizionate pe marele ecran, dar și pentru că fiecare dintre proiecții va fi urmată de sesiuni de Q&A, cu regizorul Florian Zapra și o parte din distribuția filmului Katharina, și, respectiv, cu actorul italian de origine română Eugen Neagu, implicat în producția Horror-ului psihologic Il Buio del Giorno, ambii fiind parte și din juriul competiției destinată tinerilor amatori, Dracula Digital.

Film românesc independent, Katharina, debutul în lungmetraj al lui Florian Zapra, o producție 100% bistrițeană, este un Teen-Ghost movie ce spune povestea unui grup de tineri care pornesc pe Via Transilvanica și dau nas în nas cu fantoma iubitei lui Vlad Țepeș. Prezentat de legendarul cineast și creator de F/X Sergio Stivaletti, din a cărui echipă face parte Eugen Neagu, Thriller-Horror-ul Il Buio del Giorno, scris și regizat de Fabrizio La Monica, are ca protagonist un avocat sicilian prins într-un joc criminal inițiat de răpitorul fiului său. Filmul se vede în premieră absolută în România la Dracula Film Festival.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul oficial www.draculafilm.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*