Cererea de sejururi în Delta Dunării pentru minivacanța de Rusalii, cu 10 procente peste cea de anul trecut

Delta Dunării, pregătită să-și întâmpine oaspeții în minivacanța de Rusalii. FOTO AMDTDD

Din ce în ce mai mulți români intenționează să petreacă minivacanța de Rusalii în Delta Dunării, lucru dovedit de numărul mare de rezervări făcute pentru această perioadă la pensiunile și hotelurile din Rezervația Biosferei.

Potrivit reprezentanților Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), se constată că, după un debut timid, rezervările pe anul 2022 au crescut cu 10 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, așa cum reiese din datele obținute de la membrii și partenerii asociației din Sulina, Crișan, Sf. Gheorghe, Murighiol, Chilia Veche, Gura Portiței, Sarichioi, Jurilovca, Lunca. Toate unitățile de cazare din Deltă vor fi deschise în minivacanța de Rusalii, dintre care, conform estimărilor, unele vor atinge un grad de ocupare în minivacanță de 100 la sută.

„Sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă pe măsură ce ne apropiem de această perioadă, cei mai mulți turiști alegând pachetele de trei nopți de cazare. Preferința clară este pentru relaxare în Delta Dunării, pescuit, mai ales că se ridică prohibiția, vizitare lentă a destinației pe trasee de caiac-canoe, cicloturism și mai ales plajele sălbatice de la Sulina, Sf. Gheorghe și Gura Portiței, care oferă împlinirea unui vis de vacanță, inedit, evitând aglomerația din alte destinații, în special pentru familiile cu copii. Este important pentru cei care aleg să vină în Deltă, să se informeze cu privire la această bijuterie a naturii – Rezervația Biosferei Delta Dunării, reguli de vizitare, tarife de acces. Minivacanța de Rusalii reprezintă o continuare firească a sezonului turistic în Deltă, întrucât mulți români obișnuiesc să-și ia concediu abia după ce copiii intră în vacanța școlară. Iar pe baza estimărilor pe care le avem pentru Rusalii, putem spune că Delta va fi și anul acesta destinația ideală preferată de români. De altfel, este o situație care s-a accentuat în timpul pandemiei și care se permanentizează”, afirmă Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării.

Mulți dintre cei care au făcut deja rezervare pentru minivacanța de Rusalii au fost stimulați de ofertele speciale, un pachet de trei nopți/ persoană fiind între 900 de lei, cu mic dejun inclus, și 1.700 de lei, cu pensiune completă, transfer naval, excursii, iar persoanele care optează pentru cină festivă, SPA și muzică live la un hotel de cinci stele, trebuie să achite 395 de euro pentru un sejur de trei nopți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*