FOTO VIDEO Lebăda Luxury Resort & Spa, turism deltaic de cinci stele

Complexul Lebăda din Delta Dunării. FOTO Paul Alexe

În inima Deltei Dunării, pe brațul Sulina, satul pescăresc Crișan reprezintă locul ideal de petrecere a vacanței, indiferent de bugetul avut la dispoziție sau de stilul de sejur pe care îl doriți. Natura a fost generoasă cu acest loc de poveste, iar dezvoltarea responsabilă a infrastructurii de turism poate pune în valoare atracțiile Deltei.

La invitația Asociației Delta Dunării, cel mai important promotor al turismului deltaic, echipa GoNEXT a vizitat câteva locații de cazare, iar una dintre acestea ne-a atras, clar, atenția. La intersecția apelor brațului Sulina cu cele ale Dunării Vechi, Lebăda Luxury Resort & Spa este o locație de lux, care pune la dispoziția vizitatorilor săi un generos domeniu, de aproximativ 5700 de metri pătrați. Sigur, la prima vedere, Lebăda Luxury Resort & Spa contrastează cu imaginea pe care o avem despre turismul tradițional, deltaic, însă ar fi o dovadă de superficialitate să judecm în acest mod simplist.

Încă din start, trebuia spus că un astfel de complex se adresează celor cu un buget generos și care doresc să beneficieze, chiar și în inima Deltei, de aceleași condiții de cazare și masă pe care le-ar avea într-un hotel de lux, în Dubai sau pe Riviera Franceză. Pe un loc ce risca să devină o ruină, în doar câțiva ani, doi investitori și-au pus banii și priceperea pentru a redefini această locație, pe care au transformat-o într-una dintre cele mai căutate și apreciate din Delta Dunării.

Totul, fără a intra în contradicție cu ceea ce înțelegem prin turism deltaic, pentru că Lebăda Luxury Resort & Spa îmbină armonios eleganța și senzația de lux a unui complex de cinci stele, cu ceea ce înseamnă turism deltaic, tradițional, în mijlocul naturii, în acea atmosferă tihnită, specifică Deltei Dunării.

Complexul pune la dispoziția oaspeților săi un număr de 175 de spații de cazare, camere standard și apartamente de lux, dar și bungalow-uri spațioase, aflate în imediata apropiere a firului de apă, cu verandă generoasă, loc ideal pentru relaxare și pescuit. Clienții beneficiază de room-service în regim 24/7, de piscină interioară, două piscine exterioare, cea mai nouă dintre ele, Infinity Pool, cu vedere panoramică la Dunăre.

Cei care aleg apartamentele VIP, au la dispoziție o grădină privată, cu jacuzzi privat și deschidere la firul apei. Totodată, complexul pune la dispoziție baruri și zone de lounge comune, un club de joacă pentru copii și program de divertisment la orele serii. Recent, a fost inaugurat un nou spațiu wellness, Up the River, pentru masaj cu terapeute asiatice specializate, saună umedă, saună uscată, piscină interioară încălzită, hidromasaj și sală de fitness echipată modern.

„La noul Up the River Spa avem doar colege din Nepal care, pe lângă masajele cu care clienții noștri sunt obișnuiți, au adus cu ele un îndemn: au spus că aici se curăță și mintea, și sufletul și trupul. Folosim numai produse recunoscute, de foarte bună calitate.

Pe lângă aceasta, oferim ritualuri individuale sau de cuplu și trebuie să vă gândiți la aceste ritualuri ca la niște pachete. Toate includ masaj, dar pe lângă acesta sunt tot felul de ceremoni de primire, fumigații cu bețe de palo-santo și rodara, cu mantre cântate de fetele noastre la bolul de cristal.

La fel, o bună parte dintre aceste pachete conțin și prodeduri de exfoliere corporală, unde, împreună cu terapeutele noastre, doamnele și domnii pot să-și aleagă cu ce anume vor să fie exfoliați corporal, iar aici avem patru sortimente: cu nectar de flori de cireș japonez, cu cafea, cu lycee și cu floarea soarelui și cafea”, a explicat Ana Maria Ochetan, Conceirge Manager.

Complexul oferă experiențe culinare diversificate, din bucătăria tradițională și internațională, în cele trei restaurante, Danube Pride (meniu continental, a la carte), Cherhana Cămara Lipoveanului (meniu tradițional românesc, cu accent pe bucătăria locală, bazată pe produse din pește) și El Fouad Lebanese (bucătărie libaneză și mediteraneană), dar cei care doresc o cină privată, cu bucătar personal, au la dispoziție și această opțiune.

Cel mai nou restaurant, un loc unic pentru Delta Dunării, este El Fouad Lebanese.

“Lumea este încântată că în mijlocul Deltei este un restaurant libanez. Multă lume vine la noi și din afara hotelului, din Constanța, din Tulcea, mănâncă la noi și pleacă”, spune Chef Fouad El Zoabi. ”La noi, se pot servi aperitive reci și calde din bucătăria libaneză, foarte apreciate de către români, dar și de către turiștii străini. Apoi, partea cu peștele o avem separat. Avem o cherhana, unde este numai pește din Deltă, la mine este doar din Marea Mediterană, mâncare libaneză și pește tot din acea zonă”, a adăugat acesta.

Pentru cei care doresc mai mult decât relaxare în interiorul complexului, pot fi organizate excursii la câteva puncte de atracție din Deltă, începând cu plimbările pe lacuri și canale, cu caiacul, și până la incursiuni cu șalupa la gurile de vărsare ale Dunării în mare.

„Avem excursii private, unde oaspeții aleg tipul de ambarcațiune, durata, traseul, chiar și barcagiul, dar avem și excursii de grup, aceasta însemnând că vor fi în ambarcațiune și cu alte presoane. Ca și destinații, e păcat să vii în Deltă și să nu vezi Letea, Caraorman, să nu vezi vărsarea Dunării în Marea Neagră, fie la Sulina, fie la Sf.Gheorghe. Bineînțeles, Delta are frumusețea ei, în orice anotimp, astfel că o excursie pe lacuri și canale este oricând binevenită. Cu caiacul, trebuie să fii puțin sportiv, dar oricine poate merge cu caiacul, pentru că ce vezi pe canale este încântător, este o experiență unică”, povestește Ana Maria Ochetan.

În fine, nu trebuie omis faptul că în cadrul Lebăda Luxury Resort & Spa există și un complex sportiv, unde doritorii pot juca tenis, dar și spații cu mese de biliard și tenis de masă. Totodată, complexul este ideal pentru organizarea de întâlniri de afaceri sau team-building-uri, doritorii având la dispoziție un centru de afaceri, modern utilat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*