Intrarea în situl arheologic Sarmizegetusa Regia va fi gratuită luni, 18 aprilie

Intrarea în situl arheologic Sarmizegetusa Regia va fi gratuită luni, 18 aprilie

Intrarea în situl arheologic Sarmizegetusa Regia va fi gratuită luni, 18 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor.

La 18 aprilie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua Internațională a Monumentelor şi a Siturilor. Comitetul Internațional al Monumentelor şi Siturilor – ICOMOS a stabilit această dată în 1982, care a fost adoptată anul următor, în cadrul celei de-a 22-a Conferințe Generale a UNESCO.

Ziua internațională a monumentelor şi siturilor este dedicată celebrării şi promovării patrimoniului cultural, reprezentând totodată o oportunitate de a atrage atenția asupra diversității, a relevanței acestuia, dar şi asupra vulnerabilității sale. De asemenea, sunt arătate eforturile necesare protecției şi conservării acestui patrimoniu, dar şi ce înseamnă pentru întreaga omenire conservarea sa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*