Începe o nouă ediție ExtravaCANza: Campania de colectare a dozelor din aluminiu se desfășoară în Costinești

Campania de colectare a dozelor din aluminiu se desfășoară în Costinești

Potrivit celui mai recent studiu realizat la inițiativa programului european Every Can Counts, printre inițiativele necesare pentru protejarea mediului, românii consideră ca fiind cele mai relevante încurajarea oamenilor să recicleze mai mult (75 la sută dintre respondenți) și reducerea deșeurilor (72 la sută). Totuși, în ceea ce privește reciclarea dozelor din aluminiu, datele pentru România arată că doar 45 la sută reciclează întotdeauna dozele de băuturi atunci când sunt acasă, 33 la sută reciclează la locul de muncă și doar 24 la sută dintre români reciclează întotdeauna dozele când sunt în deplasare.

Pentru a veni în sprijinul publicului, Asociația Alucro și programul european Every Can Counts derulează și în acest an campania ExtravaCANza, prin care pune la dispoziția turiștilor de pe litoral infrastructura de colectare pentru doze din aluminiu, alături de premii care încurajează comportamentul responsabil. Astfel, noua ediție a campaniei de colectare se desfășoară în perioada 7 iulie – 20 august, în stațiunea Costinești (incinta Kavasi Supermarket – str. Tineretului, nr. 125).

Pe durata campaniei, turiștii vor putea depune dozele consumate într-un aparat inteligent de colectare, indiferent de forma, mărimea sau culoarea acestora. În schimbul a cinci doze introduse în aparat, participanții vor primi o doză de suc sau bere, sau alte premii constând în vouchere de cumpărături, bonuri de discount și posibilitatea de a dona contravaloarea dozelor pentru acțiunile Asociației Alucro.

„Suntem preocupați de comportamentul responsabil al consumatorilor în ceea ce privește reciclarea ambalajelor și dorim să le oferim și în vacanță o soluție eficientă prin care pot recicla dozele din aluminiu pe care le consumă. În același timp, este o ocazie bună pentru turiști de a se familiariza cu sistemul de garanție-returnare care se va implementa din toamnă în țara noastră și de a înțelege mai bine avantajele reciclării dozelor din aluminiu, atât la nivel de economie circulară, cât și la nivel de exemplu personal”, spune Adina Magsi, director general Asociația Alucro & Country Manager Every Can Counts România.

Campania ExtravaCANza este organizată la inițiativa Asociației Alucro, organizație care desfășoară în România programul Every Can Counts, dedicat colectării și reciclării dozelor din aluminiu, derulat în prezent în 20 de țări europene cu scopul de a încuraja oamenii să recicleze atunci când sunt în deplasare (la locul de muncă, în cadrul evenimentelor publice). Ediția din acest an a campaniei ExtravaCANza se desfășoară cu susținerea mai multor organizații care la rândul lor încurajează colectarea selectivă.

„Campania ExtravaCANza, devenită o tradiție pe litoralul românesc, își propune să informeze și să stimuleze turiștii să colecteze și să recicleze recipientele din aluminiu. Proiectul se bucură de un real succes, ceea ce ne consolidează poziția de lider în domeniul gestionării deșeurilor de ambalaje. GreenPoint Management rămâne alături de partenerii săi și continuă să implementeze împreună campanii care au menirea de a încuraja colectarea separată a deșeurilor la sursă, ceea ce este esențial”, declară Irina Ionescu, director general GreenPoint Management.

Regulamentul privind desfășurarea campaniei ExtravaCANza este disponibil pe www.everycancounts.eu/ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*