IGPF: Timpii de așteptare din punctele de trecere a frontierei cu Ungaria au scăzut semnificativ

Trafic crescut la ieșirea din țară: măsuri de fluidizare la granița cu Ungaria

Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări au efectuat formalitățile de control, în cursul zilei de duminică, 20 decembrie, aproximativ 204.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 56.500 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 154.000 persoane cu 41.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieșire 50.000 persoane cu 15.500 mijloace de transport.

Potrivit IGPF, începând din această noapte timpii de așteptare din punctele de trecere a frontierei cu Ungaria au scăzut semnificativ, în prezent traficul desfășurându-se în condiții normale pentru aceasta perioadă, timpii maximi de așteptare fiind de 40 de minute în PTF Nădlac II și Borș II.

Cele mai tranzitate frontiere au fost:

  1. Frontiera cu Ungaria – aproximativ 125.000 de persoane și 40.300 de mijloace de transport;
  2. Frontiera aeriană – aproximativ 43.000 de persoane;
  3. Frontiera cu Moldova – aproximativ 16.400 de persoane și 4.500 de mijloace de transport.

Comparativ cu aceeași zi din anul trecut (când prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări au efectuat formalitățile de control, în medie, aproximativ 90.000 persoane), se constată o creștere de peste 120 la sută a valorilor totale de trafic.

Comparând aceleași perioade, la frontiera cu Ungaria, numărul persoanelor care s-au prezentat la intrarea în țară (112.000 persoane în ultimele 24 de ore) a crescut cu aproximativ 250 la sută.

Poliția de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internațional, astfel încât să evităm apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. De asemenea, precizăm că se menține permanent legătura cu autoritățile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Reamintim că, din această noapte a intrat în vigoare obligativitatea completării Formularului Digital pentru toate persoanele care intra în România. Formularul se completează online și nu trebuie tipărit, el fiind citit automat de dispozitivele noastre, în interval de câteva secunde. Recomandăm ca formularul digital (PLF) să fie completat anterior prezentării la controlul de frontieră în punctul de trecere.

Dacă persoana nu a completat formularul până la intrarea în România, acesteia i se permite intrarea în țară, dar are un termen de 24 de ore pentru a-l completa.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internațional se regăsesc pe aplicația Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*