Ghizii de Turism din România discută proiectele acestui an la “Forumul Ghizilor de Turism”. Evenimentul are loc la Predeal, pe 26 ianuarie

Petre Dordea (stânga) și George Vasiliu, la Forumul Național al Ghizilor de Turism. FOTO InfoTravelRomania

“Forumul Național al Ghizilor de Turism” este un eveniment care a a devenit tradiție în breasla celor care ne fac vacanțele mai frumoase. Ediția cu numărul 5 are loc pe 26 ianuarie 2019 la Hotelul Belvedere din Predeal, sub organizarea InfoTravelRomania cu sprijinul sponsorului Karpaten Turism.

“Una dintre problemele principale ale ghizilor de turism din România este promovarea. Nu îi găsești atunci când ai nevoie de ei. În plus, grupurile de turiști străini care vin la noi în țară aleg să folosească un ghid străin și nu un ghid român însoțitor”, spune Petre Dordea, fondatorul InfoTravelRomania.

La Forumul Ghizilor de Turism din acest an vor fi luate în discuție mai multe teme. Printre acestea se numără și prezentarea bazei de date a ghizilor, fișa de evaluare, Poliția turistică.

Participanții pleacă din București la ora 7.15, la bordul unui autocar pus la dispoziție de sponsorul principal. De la Brașov la Predeal, participanții se pot deplasa cu microbuzul oferit de compania Direct Aeroport.

La ora 11.00 are loc deschiderea oficială a forumului. Vor lua cuvântul: Petre Dordea, Ioan Șerban Tănase de la Ministerul Turismului, dar și George Vasiliu, președintele Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România (FNGTR).

În partea a doua a evenimentului, Florina Ioanid de la Equestrian Adventures va oferi detalii despre workshop-ul dedicat pregătirii ghizilor în turismul ecvestru, iar profesorul Dragoș Marian Rădulescu vorbește despre pregătirea continuă a ghizilor. Ultimul speaker din program este Liliana Niță care va prezenta obiectivul “Dracula’s House of Terror” din Brașov.

Ghizii sau oamenii de turism interesați încă se mai pot înscrie folosind acest formular.

George Vasiliu, președintele FNGTR: “am realizat pași importanți în activitatea și pregătirea ghizilor”

La acest eveniment participă, din partea Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România, președintele George Vasiliu. El speră, ca la această ediție să participe un număr cât mai mare de ghizi și să se exprime un mai mare interes privind înscrierea într-una dintre cele șapte Asociații fondatoare a FNGTR.

“La acest Forum punem accent, în primul rând, pe ceea ce înseamnă Federația Națională a Ghizilor de Turism din România. Cu toate că avem doar un an de la înființare, am încercat să realizăm pași importanți în activitatea și pregătirea ghizilor de turism. Voi face cunoscute colegilor discuțiile avute la întâlnirile cu factorii de decizie din Ministerul Turismului. Voi prezenta și un raport privind petițiile adresate Ministerului Turismului, precum și unele interpelări făcute de către o Doamnă senator, în apărarea drepturilor ghizilor”, a subliniat, pentru GoNEXT, George Vasiliu.

Publicația GoNEXT este partenerul media al acestui eveniment.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*