FOTO VIDEO Turoperatorul Litoralulromanesc.ro anunță vacanțe mai ieftine pe țărmul Mării Negre în vara anului 2021. Ionuț Nedea: “Prețurile vor fi mai mici cu 10-20% la ofertele Înscrieri Timpurii

Proprietarul Litoralulromanesc.ro, Ionut Nedea. FOTO Paul Alexe

Cel mai important retailer de vacanțe în stațiunile românești de la Marea Neagră, Litoralulromanesc.ro, vine cu vești bune pentru cei care se gândesc să-și rezerve din timp vacanțele de anul viitor, la țărmul românesc al Mării Negre. Astfel, conform estimărilor făcute de reprezentanții tour operatorului, vacanțele pe litoralul românesc, în vara anului 2021, vor fi cu 10 până la 20 de procente mai ieftine decât în acest an.

“Tarifele vor fi mai scăzute în această perioadă decât au fost anul trecut la ofertele de tip Înscrieri Timpurii. Estimăm că scăderea va fi undeva de 10 la sută, dar poate ajunge în anumite situații chiar și la 20 la sută. Sunt hoteluri care anul trecut aveau în programul Înscrieri Timpurii discounturi de 10 la sută, anul acesta deja au anunțat 20-25 la sută pe primul prag de Înscrieri Timpurii”, a declarat Ionuț Nedea, director general al turoperatorului Litoralulromanesc.ro, în cadrul unei conferințe de presă susținută pe terasa unui hotel din Mamaia.

Tot pentru a veni în sprijinul turiștilor, mai ales în aceste vremuri în care există multe temeri cu privire la perioada ce va urma, industria de turism de pe litoral încearcă, în urma unui efort comun, hotelieri și tour operatori, să vină cu programe de flexibilizare a plăților și a condițiilor de anulare.

“Începând de zilele următoare vor putea vedea pe siteul nostru oferte care vor permite anularea gratuită, până la 31 ianuarie sau până la 31 martie, chiar dacă rezervările sunt făcute cu Înscrieri Timpurii. Turiștii vor putea anula și își vor putea recupera avansurile pe care le vor plăti. Acest program flexibil practic va permite rezervarea sejurului cu un avans de 20 la sută, nu cu plata integrală cum eram învățați până acum. Avem soluții, opțiuni pentru fiecare turist, astfel încât să își rezerve vacanța fără să fie supus unui risc eventual de a-și pierde banii în situația în care nu poate ajunge la mare din cauza acestei pandemii”, a explicat Ionuț Nedea.

Mai mult, având și experiența actualului sezon și în condițiile în care sunt estimări realiste în sprijinul ideii că și viitorul sezon va fi afectat de pandemie, tour operatorul a căutat soluții pentru a asigura banii clienților.

“Am lansat, în premieră pentru litoralul românesc, o soluție de asigurare de tip storno care permite turiștilor să anuleze, inclusiv pentru situații de COVID. Asigurările de tip storno existau și înainte, iar agențiile sunt obligate să îndrume turiștii să încheie astfel de asigurări. Totuși, ele sunt opționale și nu acopereau riscul generat de această pandemie. Acum, am reușit să obținem și asigurarea acestui risc. Dacă din cauza infectării sau dacă turistul se află în situația să fie carantinat sau să fie izolat, își poate recupera integral contravaloarea sejurului pe care l-a achitat în avans. Costul unor astfel de asigurări este redus. De exemplu, la un sejur de 2.500 de lei, el va fi de 60 de lei”, a punctat deținătorul Litoralulromanesc.ro.

În sezonul estival care se încheie, portalul Litoralulromânesc.ro a reușit să aducă aproximativ 160.000 de turiști pe litoralul românesc, în condițiile în care promovează peste 500 de structuri de cazare, în 13 stațiuni, de la unități de o stea până la cele de cinci stele. Este o scădere cu aproximativ 30 la sută față de numărul de turiști aduși anul trecut, iar pierderile în ceea ce privește nivelul de încasări sunt și mai mari, ajungând la 35-40 la sută, hotelierii fiind nevoiți să scadă prețurile pentru a convinge turiștii să vină pe litoral.

“Principala provocare a fost să gestionăm panica care s-a instalat în rândul turiștilor români în ceea ce privește modul de desfășurare a sejurului pe litoral. Toată lumea s-a întrebat cum mai putem noi să mergem la mare în condiții de pandemie, în condițiile în care riscurile sunt ridicate. Am traversat o perioadă dificilă în ceea ce privește comunicarea cu autoritățile, nu am avut o perspectivă, nu am avut un orizont vizibil care să ne permită să ne pregătim bussiness-ul în așa fel încât să gestionăm această situație. Tocmai de aceea, s-a înregistrat acea scădere din luna iulie, o lună care de obicei era aproape de sută la sută pe litoralul românesc și în care am avut hoteluri care au stat cu 30-35 la sută grad de ocupare. Totuși, în lunile care au urmat, ne-am repliat, am avut exemple pozitive în ceea ce privește modul de desfășurare a sejurului pe litoral, lucrurile au reintrat în normal”, a explicat Ionuț Nedea.

Acesta a dorit să sublinieze și lipsa de coerență a autorităților, care nu au reușit să vină cu un plan clar pentru întreaga perioadă, reacționând pe moment, în funcție de evoluția pandemiei. Din această cauză, operatorii din turism s-au aflat în situații dificile, cifra de afaceri având de suferit în condițiile în care ofertele nu s-au putut ridica, de multe ori, la nivelul solicitărilor venite din partea clienților. Totuși, în urma efortului comun al industriei de turism de pe litoral, se poate spune că sezonul a fost dus cu bine la sfârșit, iar pierderile sunt mai mici decât cele suferite de turismul din țările vecine.

Ca și în anii trecuți, cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc a fost Mamaia, urmată de Eforie Nord, Jupiter, Neptun, Saturn, Venus, Costinești și Eforie Sud. Conform Litoralulromanesc.ro, se remarcă revenirea printre pozițiile fruntașe a stațiunii Neptun, grație investițiilor făcute în ultima perioadă.

“Cu 15 ani în urmă, când am început să vindem vacanțe la mare, Neptunul era cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc, ca un efect al faptului că, înainte de 1989, fusese destinația favorită de la mare a cuplului Ceaușescu și era foarte îngrijită pe atunci. Ulterior, a coborât la coada clasamentului, motivul fiind lipsa investițiilor, fapt ce a dus la degradarea stațiunii și, implicit, i-a determinat pe turiști să evite Neptunul. Dar, după ce în ultimii ani s-a investit în mai multe hoteluri, constatăm o creștere a cererii și o urcare în clasament a acestei stațiuni”, a mai spus Ionuț Nedea.  

În cei 15 ani de activitate, tour operatorul Litoralulromanesc.ro a organizat vacanțe la malul mării pentru peste 1,3 milioane de turiști, care au rezervat peste 4 milioane de nopți de cazare. Peste trei sferturi dintre turiștii care au accesat vacanțe cu Litoralulromanesc.ro au revenit și în anul următor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*