„Synesthesia Spectrum”, un spectacolul de video-proiecții și audio performance găzduit de Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, a ajuns la ultima reprezentație

Ultima reprezentație a spectacolului de video-proiecții și audio performance „Synesthesia Spectrum”

Publicul are ultima oportunitate pentru a urmări producția spectacolului de video-proiecții și audio performance „Synesthesia Spectrum”, care face parte din proiectul cultural „Colors, Sounds and Motion in a Dark Space”, proiect susținut și promovat și de Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Reprezentația poate fi urmărită duminică, 6 septembrie, de la ora 20.00, pe pagina de Facebook oficială.

Synesthesia reprezinta un fenomen perceptiv în care stimularea unei căi senzoriale sau cognitive conduce la experiențe automate, involuntare, într-o a doua cale senzorială sau cognitivă. Synesthesia are ca fenomen derivat Chromesthesia, respectiv asocierea sunetelor cu culori, acest gen de manifestare senzorială stând la baza conceptului acestui proiect. Practic, mai multe structuri muzicale cu influențe spațiale au fost convertite electronic, printr-un program computerizat, în forme vizuale de diferite forme și culori care sunt proiectate pe cupola Planetariului din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, colajul audio vizual fiind completat de un performance live al unui cor format din șapte bărbați.

„Este vorba despre dorința și despre nevoia omului de acces la cunoaștere, o cunoaștere care îi devine, la un moment dat, indispensabilă. Omul realizează imposibilitatea lui de a se dezvolta fără această cunoaștere, chiar dacă se teme de ea. Omul își dorește să descopere, să cunoască și să înțeleagă universul, sub toate formele. Își dorește să călătorească în continuare în univers și nu se mulțumește doar cu acceptarea existenței divinității care l-a creat. Spectacolul este o călătorie în călătoriile din univers”, a precizat regizorul spectacolului, Iulian Enache.

Proiectul, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) – aria tematică Arte vizuale, și organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu, a fost dus la bun sfârșit, în ciuda complicațiilor generate de epidemia de coronavirus. Bugetul total al proiectului este de 113.500 lei (85.000 lei finanțare AFCN, 28.500 lei contribuție proprie a beneficiarului), iar parteneri sunt Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați, Business Class Tour.

„Sunt mândru de ideea pe care am avut-o și de modul în care a fost pusă în practică. Un proiect cultural amenințat cu anularea din cauza pandemiei de coronavirus a fost adus, totuși, în fața publicului doritor de frumos, prin eforturi personale și materiale suplimentare. Toți cei implicați au fost încântați de produsul cultural obținut. Ne-a bucurat mult relația frumoasă între partea tehnică și artistică a proiectului”, a declarat responsabilul de relații publice al proiectului, Sebi Pătrunjei.

La realizarea acestui spectacol au contribuit:

  • Regizor: Iulian Enache;
  • Autor coloană sonoră: Adrian Mihai;
  • Software designer: Lucian Pascu;
  • Scenograf: Lăcrămioara Dumitrașcu;
  • Director artistic: Georgiana Rusu;
  • Casting: Lui’s Event;
  • Distribuție: Iulian Isbășoiu, Viorel Trofin, Jean – Laurențiu Popovici, Dorel Avram Stîngaciu, Alexandru Roman, Constantin Aurelian Ghițoi, Viorel Ilie

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*