Cartoful este sărbătorit în Grădina Brukenthal din Avrig

Sărbătoarea cartofului la Avrig

„Săptămâna Cartofului“ se desfășoară la Palatul Brukenthal din Avrig. În curtea acestei reședințe de vară a baronului Samuel von Brukenthal au fost cultivați cartofii pentru prima oară în România.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc în data de 28 septembrie, ora 19:00 cu concert live în cortul de evenimente – Raoul – Adrian Orlea – DJ Chrissie.

„Acum mai bine de 200 de ani, la curtea baronului Samuel von Brukenthal au fost plantaţi primii cartofi din Transilvania. El a promovat la Avrig cultivarea cartofului, urmărind să îmbunătăţească viaţa de zi cu zi a oamenilor”, spun administratorii palatului.

Participanții la eveniment vor avea parte de un meniu special de cartofi:

  1. Rostițe de cartofi cu crem fresh
  2. Supă cremă de cartofi cu hrean și crutoane
  3. Trio de cartofi de pe trei continente
  4. Cllătite cu cartofi cu gem de prune

Bilete:

Zona A – 60 lei
Zona B – 50 lei
Zona C – 40 lei

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*