Ghizii de turism atestați vor avea acces gratuit în muzeele din Capitală

Ghizii de turism atestați vor avea acces gratuit în muzeele din Capitală

Consilierii locali ai municipiului București au admis, luni, o hotărâre de consiliu ce permite unui ghid de turism atestat acces gratuit în muzeele din capitală pentru pregătire profesională.

Președintele Federației Naționale a Ghizilor de Turism din Romania FNGTR, George Vasiliu, spune că pe lista suplimentară a ședința de luni a Consiliului General al Municipiului București s-au numărat și două proiecte de hotărâre care vizează promovarea turistică a Capitalei.

„Conform proiectului <<Promotor pentru București – Oraș turistic și cultural>>, ghidul de turism care însoțește un grup mai mare de cinci persoane pentru vizitarea obiectivelor turistice și culturale aflate sub autoritatea CGMB este exceptat de la plata taxei de vizitare. Al doilea proiect prevede organizarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică în amplasamentul situat în Pasajul din Piața Universității, prin reorganizarea fostului Punct de Informare Turistică”, a precizat George Vasiliu.

Potrivit acestuia, ambele proiecte au fost aprobate de consilierii locali ai Municipiului București.

„Acum am primit și rezultatul votului: s-a aprobat. Gratuitate pentru ghid dacă însoțește minim cinci turiști și gratuitate pentru ghid dacă vrea să se informeze pentru pregătire profesională”, a explicat președintele FNGTR.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*