FOTO VIDEO Sulina vă așteaptă, cu oferte pentru toate buzunarele, să descoperiți lumea fascinantă a Deltei Dunării  

Pensiunea Class din Sulina. FOTO Paul Alexe

Delta Dunării rămâne și în această vară una dintre destinațiile favorite de vacanță pentru români. O destinație unică în Europa, parte a patrimoniului mondial UNESCO, Delta Dunării este cea mai mare întindere umedă de pe continent și reprezintă un paradis natural pentru păsări și pești, cu un peisaj mirific și aflat în continuă schimbare. Toate acestea fac din Delta Dunării o regiune turistică de o frumusețe rară, iar cei care au intrat o dată în mrejele ei rămân captivi pentru totdeauna. Iar acest lucru n-a putut fi schimbat nici de cei doi ani de pandemie, dar nici de avalanșa de fake-news-uri, care vor să creeze imaginea unei zone instabile, de veritabil război, în Delta Dunării… Indiferent de locul ales pentru a vă bucura de vacanță, indiferent dacă vorbim despre Tulcea, Jurilovca, Crișan, Sf. Gheorghe, Gura Portiței sau Sulina, un lucru este cert: în vara anului 2022, Delta Dunării este o destinație sigură!

„Dacă ar fi căzut bombe pe aici mi-aș fi luat copiii și aș fi plecat. Nu, nici vorbă de așa ceva. Totul decurge normal, poate s-a auzit în unele nopți vreun avion care a depășit bariera sonică în proximitatea orașului. Întradevăr, știind că în apropiere este un conflict poți avea unele temeri, dar… suntem aici și, după cum ați putut vedea, chiar ceva mai devreme au intrat în restaurant o grămadă de turiști. Oamenii chiar nu au de ce să se teamă, este liniște în la Sulina și în Delta Dunării”, ne asigură Dragoș Ioniță, proprietarul Pensiunii „Perla” din orașul Sulina, cel mai estic oraș al României.

Un loc încărcat de istorie, cu povești despre pirați și prințese, Europolis-ul lui Jean Bart, Sulina poate fi locul ideal pentru o vacanță în Delta Dunării, atât prin atracțiile istorice, culturale și naturale pe care le oferă, cât și pentru că se află în proximitatea unor atracții ce nu trebuie ratate atunci când vizitezi Delta Dunării.

Sulina este singurul oraș din Delta Dunării. Aici avem și Dunăre, avem și Delta, avem și marea, dar avem și foarte multe etnii. Este orașul cosmopolit, avem ce vizita, dar avem și ce vedea în jurul său: Letea, Pădurea Caraorman, Crișan, Mila 23. Cei care vin aici văd orașul, dar și împrejurimile, pentru că Delta Dunării este spectaculoasă”, ne spune Corina Davidov, consilier de comunicare în cadrul Asociației Delta Dunării, organizație neguvernamentală ce reprezintă principalul promotor al destinației turistice Delta Dunării.

Sulina este, mai presus de toate, un oraș care se redescoperă. În ultima perioadă, oamenii locului au început să înțeleagă imensul potențial turistic al orașului și au investit în acest sens, astfel că numărul locurilor de cazare a crescut de la an la an, existând oferte pentru toate buzunarele, începând de la casuțe tradiționale, pensiuni cochete și intime de trei-patru margarete și ajungând la hoteluri de două și trei stele.

„Acum vreo 16 ani am redescoperit Sulina. Când eram mic, veneam cu părinții la niște prieteni, aici, în vacanțele de vară. Mi-am dat seama de potențialul pe care îl are orașul, am găsit acest loc și mi-am spus că trebuie să fac ceva pentru mine, pentru bucuria mea, să am măcar două-trei camere unde să vin vara. Pas cu pas, după ce am luat terenul, mi-am dat seama că ar trebui valorificat altfel. Într-un timp relativ scurt, dar cu eforturi mari, am construit această casă, unde avem 13 camere duble și un apartament, plus restaurantul de la parter, iar vara mai avem și o terasă provizorie, cu o capacitate maximă de vreo 120 de locuri”, povestește Dragoș Ioniță.

Proprietarul Pensiunii Perla ne mărturisește că se bucură să vadă că, în ultima perioadă, cei care îi calcă pragul vin și stau pentru mai mult de trei nopți, înțelegând că Delta Dunării este, în sine, o destinație de vacanță și nu un loc pe care să-l poți descoperi într-o zi.

„Media de cazare este undeva la 4-7 nopți, în sezon. Astfel, în perioada sezonului, o cameră dublă o avem undeva la 290 de lei, pentru care mai adăugăm regimul de masă de minim demipensiune, 100 de lei de persoană pe zi. Deci, adunând avem 490 de lei pentru o noapte de cazare două persoane”, spune Dragoș Ioniță.

Ce nu ne-a spus Dragoș Ioniță, lăsându-ne să descoperim singuri, este faptul că preparatele pe care restaurantul le oferă sunt delicioase! Echipa GoNEXT nu și-a înfrânat curozitatea și a vizitat și bucătăria, iar rezultatul vizitei îl puteți vedea în materialul filmat ce însoțește acest reportaj!

Un alt loc pe care l-am vizitat și care ne-a lăsat o impresia plăcută, este Complexul Class, care oferă oaspeților săi o atmosferă relaxantă și intimă, într-o zonă liniștită a orașului.

“Pe toți oaspeții noștri îi sfătuim să se bucure de frumusețea naturală a Delteila care noi adăugăm siguranța locului, atât la noi în zonă, cât și pe plajă. Avem pachete pentru toată lumea și după toate buzunarele și le adaptăm în funcție de cerințe. Un pachet, de exemplu, în plin sezon, ajunge pentru o cameră dublă, pe zi, la 450 de lei cu demipensiune, adică mic dejun și cină pe cameră pentru două persoane. Căsuțele sunt la nivel de trei stele cu tot ce îi trebuie omului pentru un sejur de bun simț”, ne-a spus proprietarul acestei oaze de liniște și de verdeață, Ciprian Picu.

Evident, există mult mai multe locuri de cazare în Sulina, iar dacă decideți să petreceți aici câteva zile de vacanță sfatul echipei GoNEXT este să studiați oferta pe platformele de specialitate, să citiți opiniile celor care au fost acolo, dar apoi să încercați să contactați direct unitatea de cazare pentru care optați. Sunt mari șanse să obțineți o ofertă mai bună! Vacanță frumoasă!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*