Reprezentantele unei agenții de turism din Constanța, cercetate penal într-un dosar de înșelăciune

Peninsula din Constanța. FOTO Ovidiu Oprea / GoNEXT
Peninsula din Constanța. FOTO Ovidiu Oprea / GoNEXT

Polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul IPJ Constanța, au efectuat miercuri, 05 aprilie, patru percheziții domiciliare, în județele Constanța și Alba, într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Potrivit IPJ Constanța, din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – mai 2020, o femeie de 33 de ani, angajata unei agenții de turism din municipiul Constanța, și o femeie de 37 de ani, director al aceleiași agenții de turism, ar fi indus în eroare nouă persoane, care au achiziționat servicii de turism cu destinații exotice, în sumă totală de aproximativ 16.000 de euro și peste 9.000 de lei.

În contextul pandemiei generate de virusul SarsCov 2, excursiile fiind amânate, cele două femei ar fi încasat sumele respective, reprezentând achiziționarea de servicii de turism cu destinații exotice, de la cele nouă persoane vătămate, și le-ar fi eliberat acestora o factură fiscală „contravaloare voucher”, asigurându-le că vor putea utiliza acele sume de bani pe viitor.

Din cercetări a reieșit că cele două femei ar fi reținut pentru sine sumele respective de bani, pe care compania aeriană de transport le restituise și care ar fi trebuit înapoiate persoanelor vătămate, care au fost, astfel, prejudiciate.

La data de 5 aprilie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat patru percheziții domiciliare, două în județul Constanța și două în județul Alba. Cu această ocazie, au fost identificate și ridicate documente financiar-contabile, înscrisuri cu valoare probatorie, un terminal mobil, precum și alte bunuri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*