FOTO Restricții de circulație în zona montană dâmbovițeană din cauza avalanșelor și căderilor de zăpadă

Drumurile au dispărut sub zăpadă. FOTO CJ Dâmbovița

În contextul căderilor de zăpadă, a viscolului puternic și al avalanșei produse în această dimineață, în zona montană dâmbovițeană, vicepreședintele Consiliului județean Dâmbovița, Alin Manole, a efectuat o vizită de lucru în zona afectată, împreună cu directorul general al Direcției Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu și directorul Societății de Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița (LDP), Cristian Avanu.

Avalanșa s-a produs pe traseul DJ 713 – Sinaia (Cota 1000) – Cabana Cuibul Dorului, în zona Cabanei Dichiu, ducând la întreruperea circulației. Constatările s-au efectuat de la Km 0 și până la limită județ Dâmbovița cu Prahova, locație de unde deplasarea nu a mai putut continua, din cauza depunerilor masive de zăpadă pe partea carosabilă.

Astfel, de comun acord, Consiliul Județean Dâmbovița, SC LDP și Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița au considerat necesară introducerea unei restricții, mai exact închiderea circulației, până pe 16 ianuarie în jurul prânzului.

Evaluarea a continuat cu deplasarea pe DJ714 și drumul de legătură până la cabana Dichiu, zonă în care a fost evidențiat și locul producerii avalanșei.

Utilajele SC LDP acționează din această zonă către limita județului Dâmbovița cu Prahova, pe un sector de aproximativ 2 km, activitățile fiind îngreunate de viscolul puternic. Cu sprijinul salvamontiștilor, s-au realizat intervenții specifice pentru identificarea altor suprafețe predispuse la alunecări de zăpadă.

Echipele de intervenție acționează în continuare, făcându-se eforturi pentru a se reda circulației sectorul afectat. Facem precizarea că nu au existat accidente sau avarii ale utilajelor, iar accesul în platoul Padina –Peștera se realizează corespunzător pe DJ 714 – Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina, unde de asemenea, se acționează cu utilajele SC LDP.

Recomandăm turiștilor să folosească varianta DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni –Zănoaga – Peștera, până când va fi redeschis traseul DJ 713, în vederea evitării producerii de accidente.
Totodată, SC LDP a semnalizat rutier DJ 713, la km 0, cu semnificația ”Drum Înzăpezit”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița

UPDATE

Restricțiile de circulație pe DJ 713 se prelungesc

 

Restricțiile de circulație din zona montană dâmbovițeană se prelungesc, în condițiile codului galben, care vizează zona Padina – Peștera, aflat încă în vigoare până astăzi, 16 ianuarie a.c., la ora 20.00.

În cadrul ședinței de analiză la care au participat reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, Serviciului Public Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița și conducerea Societății de Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița (SC LDP), s-a semnalat riscul de repetare a producerii avalanșelor în mai multe puncte în zona de aproximativ 2 km, de la Cabana Dichiu și până la limita județului Dâmbovița cu județul Prahova, pe DJ 713.

Precizăm faptul că intervențiile specifice pentru deszăpezire, în condiții de siguranță, precum și identificarea și analizarea de către salvamontiști a perimetrelor care reprezintă risc de avalanșe, nu se pot realiza decât la încetarea fenomenelor meteorologice extreme, respectiv vânt și viscol intens.

Menționăm că ieri, 15 ianuarie, sectorul de drum, de circa 2 km, blocat în urma avalanșei, a fost degajat cu utilajele SC LDP de zăpada existentă pe carosabil, însă, în urma vântului puternic din cursul nopții, în această dimineață, traseul era din nou impracticabil circulației rutiere.

Recomandăm participanților la trafic:

– accesul în zona Padina – Peștera, pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Bolboci (mal drept) – Peștera, pe acest sector acționând în permanență utilajele SC LDP, pentru menținerea în circulație (recomandare valabilă până când va fi redeschis traseul DJ 713);

– informarea prealabilă de către particpanții la trafic, înainte de a pleca pe munte, asupra itinerariului și prognozei meteo și, totodată, echiparea corespunzătoare pentru anotimpul rece, atât în ceea ce privește vestimentația, cât și dotarea autovehiculelor;

– evitarea, pe cât posibil, a deplasării pe timp de viscol și ninsoare.

În continuare, Consiliul Județean Dâmbovița, alături de ceilalți factori implicați: Instituția Prefectului Județului Dâmbovița, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I Dâmbovița”, Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița, Serviciul Public Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița și Societatea Comercială Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA depun toate eforturile pentru reducerea perioadei de aplicare a restricțiilor de circulație pe traseul DJ 713.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*