Voucherele de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar vor fi acordate până la data de 31 decembrie 2026

Voucherele de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar vor fi acordate până la data de 31 decembrie 2026

Reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru angajații din sistemul bugetar a fost promovată în cadrul ultimei ședințe de Guvern. Voucherele de vacanță pot fi acordate și salariaților din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de ordină în regim de turism intern.

Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență privind modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, care prevede acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

„În cadrul ședinței de Guvern a fost promovată reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar. Ținta reglementării a fost atât asigurarea refacerii capacității de muncă și creșterea productivității beneficiarilor, cât și stimularea dezvoltării turismului intern. Subliniez acest lucru, pentru că această măsură trebuie să fie corelată cu asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Din acest motiv, actul normativ adoptat exclude de la posibilitatea acceptării acestor vouchere de vacanță pe acei operatori economici care au o conduită neconformă cu reglementările fiscale și urmărește, în perspectivă, creșterea gradului de colectare a creanțelor bugetare”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Potrivit ministrului, pe durata acestui an, prin comparație cu angajații din sectorul public, cei care lucrează la privat au putut beneficia de aceste vouchere de vacanță. Datorită impactului pozitiv de pe plan economic și social, companiile sunt încurajate să le ofere în continuare, iar pe viitor urmează să fie identificate prin care să poată crește atractivitatea acordării acestora, fără a afecta, însă, bugetul de stat.

„Printre avantajele angajatorilor care acordă vouchere de vacanță menționez 100 la sută deductibilitate fiscală, în limita a 13.800 de lei/ angajat/ an fiscal, și scutirea de contribuția asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25 la sută din salariul brut al angajatului. De asemenea, sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale datorate de angajat”, a mai precizat Cadariu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*