FOTO VIDEO Paralela45 reia zborurile către Antalya de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din 28 mai și până pe 24 septembrie. Un pachet pentru un sejur de 7 zile începe de la 365 de euro și include zborul, transferul și cazarea la un hotel de 4 stele

Conferința Paralela45 la Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Agenția de turism Paralela45 va relua zborurile către  Antalya de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, iar prima cursă va fi pe 28 mai. Zborurile vor avea o frecvență săptămânală, iar ultima cursă este programată pe 24 septembrie. Un pachet pentru un sejur de 7 zile începe de la 365 de euro și include zborul, transferul și cazarea la un hotel de 4 stele.

Ioana Burcea, directorul de marketing al agenției de turism Paralela45 a oferit astăzi într-o conferință de presă susținută în Constanța mai multe detalii despre zborurile către Antalya de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu.

“Este al doilea an când operăm această cursă și a fost una de succes. Ne-am fi dorit să dublăm volumul de turiști din Constanța.  Cursa pleacă direct de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, în fiecare zi de marți, iar perioada de operare este 28 mai – 24 septembrie. Este o perioadă destul de lungă cu aceste curse săptămânale. Compania aeriană cu care colaborăm este Corendon, iar orarul de zbor este unul destul de bun, în sensul în care se pleacă de dimineață din Constanța și se ajunge la prânz. Se prinde toată ziua la plajă, practic. Turiștii noștri ajung, se cazează, camera e pregătită după ora prânzului, își pun costumul de baie, au ieșit la plajă, la locul de joacă cu copii”, a spus Ioana Burcea.

Ea a făcut o scurtă prezentare a ceea ce vor găsi turiștii în Antalya.

“Antalya este și o zonă extrem de ofertantă ca diversitate de opțiuni. Există hoteluri all-inclusive, ultra all-inclusive, hoteluri adults only, hoteluri orientate către familii cu copii, în funcție și de vârsta copiilor. Există kids clubs pentru familiile care au copiii de peste 5-7 ani, care sunt deja la școală și se pot distra toată ziua în zona de kids, cu asistența îndumătorilor. Sunt zone de distracție și pentru cei mai mici, supervizați bineînțeles de părinți.

Un pachet de acest gen pentru un sejur de șapte zile începe de la 365 de euro cu plecare din Constanța și include zborul, transferul, cazarea la un hotel de patru stele standard și în funcție de regimul de masă ales.

Antalya e un produs all inclusive, ultra all inclusive, care mizează foarte tare pe ideea de lux, relaxare supremă, așa cum zicem și noi, turistul nostru este rege. În vacanță turistul nostru este rege și trebuie să i se ofere tot ce e mai bun. Este o zonă cu plaje late și foarte frumoase, foarte deschise, cu nisip fin.

Intrarea în apă este lină. Asta e foarte importantă pentru familiile care au copii.  Și da, este o zonă extrem de frumoasă. Belek este orașul mai nou al Antalyei, la doar 33 de kilometri de Antalya. Se ajunge foarte repede de la aeroport. E cunoscut pentru hotelurile mari și foarte de lux. Oferă terenuri de golf, plaje cu nisip fin, spa-uri termale de lux, dar pentru cei care vor să aibă parte și de o experiență mai culturală, pot face vizite în Amfiteatrul roman din Aspendos și orașul antic din Perge”, a afirmat Ioana Burcea.

Ondina Dobriban, director general la agenția de turism Paralela 45, s-a referit în conferința de presă, la câteva hoteluri din Antalya care pot fi alese de turiști.

“Mai întâi este vorba despre două hoteluri, Gural Premier se află în cadrul grupului Gural Premier, care are mai multe business-uri, nu doar hotelăria. Ei sunt și producători de porțelanuri fine. Și aceste hoteluri, nu doar că sunt printre cele mai luxoase, sunt foarte primitoare. Eu am locuit la ambele hoteluri, am fost oaspetele acestor hoteluri și mi-a plăcut foarte mult arhitectura lor. Sunt doar vile cu un nivel, multe dintre ele la un număr de două sau trei vile au propria piscină și vegetație, hotelurile nefiind foarte noi, vegetația este absolut spectaculoasă. Te simți foarte bine, ești relaxat, nu este genul acela modern, puțin este și arhitectura locală, cu niște terase generoase, foarte, foarte. Este plăcută șederea din acest punct de vedere, nu te simți ca într-un bloc, cum multe dintre cele noi sunt construite.

Care sunt diferențele? Mai întâi este vorba despre Belek, plajă cu nisip, iar cel de-al doilea, Tekirova, pentru cei care preferă zona cu muntele în spate. Este foarte frumos, stai la mare și vezi muntele în spate.  Apoi discutăm despre un nou hotel numit Etno. Acest hotel se va deschide în luna mai 2024. Pentru cei care întreabă și anul acesta, la ce hotel nou mă duceți? E un trend. Aș vrea să merg într-un hotel nou. Dar ce are acel hotel deosebit? E nou, în primul rând, și aș vrea să văd conceptul. Aici schimbăm registrul, este total diferit, este un stil cu influențe asiatice, are o arhitectură modernă și este de fapt situat tot în Belek, a afirmat Ondina Dobriban.

Ioana Burcea a fost întrebată de jurnalistul GoNEXT dacă Paralela45 va avea și alte zboruri de pe aeroportul din Constanța și când va introduce destinația Creta cu plecare de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

“Pentru anul acesta, din păcate, vorbim de Antalya, este singura cursă pe care am propus-o pentru anul 2024, dar Creta rămâne a doua destinație pe care ne-o dorim cu plecare din Constanța. Nu am avut avioane nici anul acesta. Cursa de Antalya a fost de super succes. A fost unul dintre produsele Paralela45 care s-au umplut de la sine. Bineînțeles, cu ajutorul colegilor noștri din zonă. Nu am avut anul acesta posibilitatea de a mai suplimenta cu un avion”, a spus Ioana Burcea.

La conferința de presă a fost prezent și Bogdan Ionuț Artagea, director general la Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

El a dat asigurări că zborurile nu vor fi afectate de lucrările care au loc la noul terminal al aeroportului.

“Nu cred că vor fi afectate, pentru că noi am operat pe acest terminal și cursele de anul trecut, fără a fi mari probleme. Există un disconfort, dar nu sunt probleme astfel încât ca zborurile să nu poată fi efectuate, având în vedere că spațiul pe care îl avem este autorizat Schengen, este funcțional. Dar, bineînțeles, va fi cu totul altceva când vom termina Terminalul de pasageri, unde vor fi cu totul alte condiţii, condiţii foarte bune, spaţii comerciale”, a spus Bogdan Ionuț Artagea.

Directorul aeroportului este nemulțumit de faptul că apropierea de București face ca multe companii să evite Constanța.

“Sunt șase orașe care vor avea curse de Tunisia, mai puțin Constanța. Nu este alesă Constanța pentru că este foarte aproape de București. Și din cauza asta suferim din toate punctele de vedere. Adică nu numai pe charterele pe care am putea să le avem aici, dar și pe curse comerciale regulate. Este extraordinar de greu să convingi o companie să facă acest pas din Constanța”, a declarat directorul aeroportului.

El a subliniat că este greu ca această dezvoltare să fie făcută doar de aeroport și este nevoie de implicare și altor actori.

“Dar este foarte greu să dezvolți singur. Este foarte greu să ai o cursă la ora 10 noaptea și tu să n-ai transfer pentru pasageri. Aeroportul face orice ca să poată să se întâmple aceste curse, dar nu este suficient. Nu este suficient. De aceea trebuie să vedem cum rezolvăm, până la urmă, și cu ajutorul dumneavoastră, poate prin presă, să facem astfel încât împreună cu OMD-urile să ajungem să aducem și turiști în această zonă, dar să și avem curse comerciale care să ducă pasagerii în alte zone.

Pentru că toată lumea spune, mie îmi trebuie un incoming, nu e de ajuns incomingul. Trebuie să poți să călătorești, toată lumea își dorește să călătorească de la Constanța în alte destinații, cum ar călători de la Otopeni, de la Cluj sau de la Iași. Dar nu poți să faci și lucrurile astea, îți trebuie marketing, îți trebuie promovare, aeroportul nu are putință să facă aceste lucruri. Este sprijinic, este o bază NATO, nu sunt probleme.  E puțin, pentru Constanța, e păcat de Constanța”, a mai spus Bogdan Ionuț Artagea.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*