Secția de științele naturii și acvariu a Muzeului Vrancei este în plin proces de amenajare

Secția de științele naturii și acvariu a Muzeului Vrancei este în plin proces de amenajare. FOTO CJ Vrancea

Casa Tatovici din Focșani și-a recăpătat farmecul de odinioară, după ce a fost reabilitată în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean Vrancea, finanțat din fonduri europene și finalizat la sfârșitul anului 2023.

Această adevărată bijuterie arhitecturală, care va găzdui Secția de științe ale naturii și acvariu a Muzeului Vrancei,  va fi redeschisă publicului vizitator în această vară și va fi cuprinde expoziții atractive de faună, floră, pești în acvariu și animale vii.

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, fiind din nou prezent în această clădire de patrimoniu, care se află în plin proces de amenajare, a declarat:

”Este o clădire emblematică pentru municipiul Focșani, pe care Consiliul Județean Vrancea a reabilitat-o cu succes, alături de alte imobile reprezentative, cum sunt Casa Alaci de pe Bulevardul Gării (Secția de istorie a Muzeului Vrancei) și fostul Tribunal, unde funcționează acum Muzeul Vrancei. Alături de regretatul președinte Cătălin Toma am dus la bun sfârșit aceste proiecte importante pentru patrimoniul cultural local”.

Proiectul „Consolidare și restaurare Secția de științe ale naturii și acvariu  –  Casa Tatovici” a fost finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural. Valoarea totală a proiectului a fost de 11.589.292 lei, din care cofinanțarea CJ Vrancea a fost de  230.336 lei.

Obiectivul general al proiectului a constat în consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a monumentului istoric Casa Tatovici, în vederea valorificării patrimoniului cultural local și a identității culturale şi redarea acestuia către publicul vizitator.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*