FOTO VIDEO Lebăda Luxury Resort & Spa, vacanța de cinci stele din inima Deltei Dunării

Lebăda Luxury Resort & Spa din Delta Dunării. FOTO Paul Alexe

În inima Deltei, pe cel mai circulat canal navigabil, Sulina, se află satul pescăresc Crișan. Cu o poziție excelentă pentru cei care doresc să descopere comorile acestui loc de poveste care este Delta Dunării, Crișan a cunoscut, în ultimii ani, o puternică dezvoltare în ceea ce privește infrastructura pentru turism, aici fiind construite, reabilitate și redate circuitului turistic o serie de locații de cazare care pot satisface și cele mai exigente gusturi.

O astfel de locație a fost gazda echipei GoNEXT, la invitația Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD). Situat la intersecția brațului Sulina cu Dunărea Veche, Lebăda Luxury Resort & Spa este, în adevăratul sens al cuvântului, o locație de lux, care pune la dispoziția vizitatorilor săi un domeniu de aproximativ 5700 de metri pătrați. Locul este ideal pentru excursii către Caraorman, lacul Puiu și lacul Roșu, sau pe malul dintre brațele Dunării vechi, către Mila 23 și pădurea Letea.

Oferim o gamă variată de camere în cadrul hotelului, în bungalourile pe care le avem sau în celelalte corpuri de clădire VIP, cum le numim noi, un total de 156 de camere de cazare pentru oaspeții noștri. Bungalourile sunt cele mai noi unități de cazare în cadrul resortului nostru, fiind deschise de anul acesta, a declarat pentru GoNEXT, Beniamin Crăciun, General Manager Lebăda Luxury Resort & Spa.

Locația oferă condiții de cazare de patru și cinci stele, iar noile vedete sunt bungalourile cu terasă privată cu vedere la Dunăre. Întregul resort este gândit în așa manieră încât să satisfacă cerințele cele mai exigente de petrecere a timpului, fără însă a ieși din tiparele turismului de tip deltaic.

 “Avem activități în centrul spa, piscina exterioară, piscină interioară, oferim programe de tratament detox, sală de fitness, saune, două camere de tratament, cu colegii noștri care fac masaje, colegi din Filipine sau Sri Lanka. Avem o flotă de 38 de ambarcațiuni la apă, de la ambaracțiuni de pescuit, până la catamarane pentru familii și turiștii care vor să petreacă timpul în natură, să exploreze Delta Dunării, sau în zonele din apropiere, pădurea Letea, Sulina și alte zone, a expus gazda noastră, oferta resortului.

Locația beneficiază de două restaurante principale, unul oferind bucătărie modernă, internațională, iar celălalt, inaugurat în acest an, cu specific de cherhana, preparatele din pește fiind vedetele din meniu, totul stropit cu cele mai selecte soiuri de vinuri. Suntem o destinație ideală pentru familii, familii tinere cu copii, tineri care aleg să petreacă timpul liber în Deltă, poate, pentru prima dată, oameni care fie cunosc delta și vin la pescuit, fie doresc să se bucure de natură sau care explorează pentru prima oară Delta Dunării, spune interlocutorul GoNEXT.

Copiii au la dispoziție un generos spațiu de joacă, aleile resortului oferă, din loc în loc, spații de relaxare de tip hamac, iar totul în jur este o mare de verde și flori. Pentru amatorii de senzații tari, se pot organiza tururi cu elicopterul peste întinderile nemărginite ale deltei.

Un complex de acest gen nu intră în contradicție cu ceea ce înseamnă tradiționalul turism deltaic, atâta timp cât tot complexul se integrează armonios în ceea ce înseamnă această zonă. Să nu uităm că în mai puțin de un an și jumătate, doi ani, această locație, la Crișan, era efectiv o ruină și era pe punctul de a dispărea. Investitorii au preluat locația, au investit bani, și nu puțin, la nivelul a milioane de euro, au refăcut practic de la zero, au redefinit această locație, dar au făcut-o astfel încât să se integreze armonios în ceea ce înseamnă ideea de Delta Dunării, de Rezervație a Biosferei.

De curând au construit și o cherhana, au baze de caiac-canoe, organizează trasee turistice, deci îmbină armonios acea eleganță și, să zicem, opulență a unui complex de cinci stele, cu ceea ce înseamnă ecoturism, tradiționalul, turismul în natură, în starea lentă a Deltei Dunării. Lebăda reușește cu succes acest lucru. A crescut în mod natural de la deschidere și până în prezent, au un grad mare de ocupare, inclusiv pe timpul săptămânii, ceea ce este fantastic, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Totul ne duce către concluzia că Lebăda Luxury Resort & Spa poate reprezenta o alegere ideală pentru o vacanță perfectă, în condiții de ecoturism, Delta Dunării fiind una dintre cele mai sigure destinații turistice ale României, în special în această perioadă complicată.

Este un sezon complicat, imprevizibil, dar cu toate acestea turiștii noștri aleg să petreacă timpul aici, avem un grad de ocupare mult mai mare decât anul trecut, când am lansat resortul. Anul acesta suntem deja mai cunoscuți pe piața românească, începem să fim cunoscuți și peste hotare, iar acest lucru se vede în numărul de turiști care aleg să ne calce pragul. În luna iulie am avut un grad de ocupare de peste 86 la sută, iar luna august preconizăm să o încheiem la peste 90 la sută. Majoritatea sunt români, însă avem un număr mai mare de străini decât anul trecut, undeva la 5-6 la sută, a concluzionat Beniamin Crăciun, General Manager Lebăda Luxury Resort & Spa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*