FOTO VIDEO Halkidiki îmbie turiștii români cu plaje vaste, meniuri mediteraneene, Spa-uri și hoteluri de lux, dar și spiritualitatea și istoria Greciei

Vedere din Halkidiki. FOTO Mitică Raftu

Grecia se înscrie pe lista celor mai favorizate destinații turistice pentru care românii optează atunci când caută o alternativă la litoralul românesc. Comparația însă este injustă din foarte multe puncte de vedere. Jurnaliștii GoNEXT și-au rezervat timp pentru a explora, la prima mână, experiența oferită de peninsula Halkidiki, fâșia de pământ care dă senzația că Zeul Poseidon și-a înfipt legendarul trident în turcoazul infinit al Mării Egee.

Turiștii care ajung aici cu autocarul optează, de regulă, pentru unități de cazare de trei stele. Totuși, în Halkidiki se poate ajunge și cu mașina personală, iar cei care aleg să facă acest lucru sunt și cei care caută, cel mai des, cazare la hoteluri de patru sau cinci stele.

Hello Holidays este o agenție de turism din România, care colaborează cu peste 130 de unități de cazare din zona Halkidiki.

„În Grecia oferta este una variată și în special aici, în zona Halkidiki, pentru că putem să ne cazăm de la studiouri, acele unități de cazare în care avem doar camera fără nicio masă inclusă în preț, cu tarife începând de la 156 de euro de persoană pentru șapte nopți de cazare și transport autocar inclus. Aici ai posibilitatea să ieși în stațiune, să te plimbi, să mănânci la taverna pe care o dorești, dar, totodată, oferta este una atât de bogată, încât putem ajunge până la hoteluri de lux, hoteluri de cinci stele, cu ultra all-inclusive, care oferă foarte multe tipuri de camere, până la apartamente prezidențiale. Un apartament prezidențial, cu piscină privată, cu vedere la mare și care poate acomoda până la cinci persoane, în luna iunie ajunge pe undeva pe la 10.500 de euro”, a dat exemplu Cosmin Vasile, managerul departamentului de Circuite din cadrul Agenției de turism Hello Holidays.

Agenția de turism la care activează Cosmin Vasile oferă pachete de șapte nopți de cazare, transport cu autocarul. Agenția pune la dispoziție două autocare pe săptămână care pleacă din București, însă punctul de plecare către destinațiile de vacanță din Halkidiki nu se rezumă doar la Capitală. Conform propriilor statistici, Hello Holidays are circa 20 de plecări pe sezon, iar numărul mediu al turiștilor care ajung pe malul Mării Egee prin pachetele de vacanță cumpărate prin această agenție ajunge la 2.000. Dintre aceștia, jumătate aleg transportul cu autocarul, în timp ce cealaltă jumătate optează pentru călătoria cu mașina proprie.

„În cazul ofertelor pentru Halkidiki, turiștii au posibilitatea să meargă fie cu mașina proprie și să își rezerve cazare prin intermediul agenției Hello Holidays, dar totodată au posibilitatea să rezerve un pachet cu transport autocar, avem plecări în fiecare zi de vineri, cu dată de intrare la cazare sâmbătă și pachete de șapte nopți de cazare, cu returul sâmbăta următoare și se ajunge înapoi în România, duminică dimineață”, a detaliat Cosmin Vasile.

Jurnaliștii GoNEXT au trecut în revistă ofertele de cazare din Halkidiki, iar lista este cu adevărat impresionantă. Ammoa Resort se înscrie în seria de unități de cazare exclusiviste descrise de Cosmin Vasile, dar unde raportul calitate – preț este, realmente, ireproșabil.

„Ne aflăm în suita pavilion, camera de categoria cea mai spațioasă din oferta noastră, are 88 mp, așa că poate acomoda două până la șase persoane. Include două dormitoare, două băi, iar aici avem această canapea extensibilă de două persoane, deci un total de șase persoane. Suita dispune și de o piscină privată, destul de generoasă, este o piscină încălzită. Avem un balcon foarte mare, cu șezlonguri, cu o zonă de relaxare și, foarte important, oferă multă intimitate”, subliniază Dimitra Georgiadou, director de relații cu clienții la Ammoa Resort, din Halkidiki.

Piscina despre care vorbește reprezentanta resortului este de fapt o infinity pool, undeva la parter, despărțită de plaja privată a hotelului de o fâșie generoasă de gazon. Ammoa Resort pune la dispoziția oaspeților săi opt astfel de suite care, deși se închiriază la un preț destul de piperat, merită fiecare eurocent investit pentru o vacanță nu doar de lux, dar și de vis.

Halkidiki este o destinație turistică pentru toate vârstele și pentru toate categoriile. Turiști cu posibilități financiare mai mari sau mai modeste, tineri, seniori, cupluri în luna de miere sau familii cu copii, opțiunile există pentru toate gusturile, pretențiile și mai ales, pentru toate buzunarele, după cum a subliniat și Cosmin Vasile.

Ajul Luxury Hotel pare a fi un resort care le are pe toate. Punctele esențiale ale atractivității pe care mizează complexul, le-a enumerat, pentru GoNEXT, Anastasia Kartsoni, general manager hotelului:

„Oaspeții noștri beneficiază de ofertă ultra all-inclusive și pot găsi la noi o mulțime de activități distractive, în special pentru copii, avem un parc de aventură, food court, avem și un club pentru copii, atât la interior, cât și la exterior. De asemenea, plusăm cu tratamentele spa, avem un spațiu destinat relaxării foarte frumos amenajat. Mai avem patru baruri și patru restaurante, care funcționează aproape 24 de ore din 24. Ținem foarte mult la clienții noștri, așa că includem în ofertă și servicii extra”.

Grecia în sine este o destinație turistică fermecătoare, iar despre Halkidiki se poate spune că reprezintă doar o piesă din puzzle-ul care compune strălucirea țărmului elen. Orașele grecești, chiar dacă sunt invadate de turiști aproape tot timpul anului, grație stilului de arhitectură urbană, care emulează caracterul tipic al poporului elen, întâmpină vizitatorii cu un aerul de discreție și relaxare, specific mediteranean, pe care italienii l-au comprimat cel mai bine în zicala: dolce far niente.

Temperaturile ridicate pe care briza sărată a Mediteranei nu le poate struni, au șanse să se topească la un frappé servit pe teresa uneia dintre multe taverne tradiționale grecești. Iar cel care s-a așezat la masa unui astfel de restaurant trebuie avertizat că, pe țărmul elen, nu doar legendarele nimfe au darul de a suci minți și mai ales simțuri, dar și gastronomia tradițional mediteraneană. Peștele proaspăt și fructele de mare deschid porțile paradisului culinar pentru gurmanzi, cu frăgezimea lor. De asemenea, salatele condimentate cu savoarea dafinului, rozmarinului și altor ierburi mediteraneene adorate chiar și de zeii din legende, sunt cu adevărat seducătoare.

După o masă de prânz sau cină, care nu au cum să fie decât copioase, în Grecia, turiștii au varianta de a lua la pas străzile pietruite și de a intra în plăcuta și interesanta vânătoare de suveniruri și chilipiruri… fiindcă grecii încă mai vând magneți la 1 euro bucata. De altfel, orice vacanță este un bun prilej de a achiziționa cadouri pentru cei dragi. În Halkidiki, echipa de jurnaliști GoNEXT a descoperit o suită impresionantă de opțiuni de suveniruri și posibile cadouri cu personalitate. Un exemplu ar fi produsele de marochinărie lucrate și pictate manual.

Pentru a explora cât mai mult ân cât mai puțin timp, grecii pun la dispoziția turiștilor scutere de închiriat. Vehiculele pe două roți sunt absolut ideale pentru plimbări prin sate pitorești așa cum se lasă descoperit și Afitos, o localitate veche, încărcată de istorie, amplasată pe brațul Kassandra al peninsulei Halkidiki. Cu clădiri vechi, căsuțe tradiționale din piatră, văruite în alb, cu finisaje în culoare ce imită albastrul marin, biserici ortodoxe, dar și plaje uimitor de frumoase, Afitos câștigă multe puncte la capitolul dezvoltare turistică.

Turiștii care achiziționează pachete de vacanță prin Hello Holidays au și opțiunea ca, pentru 30 sau 50 de euro de persoană, să participe la diferite excursii organizate. Potrivit lui Cosmin Vasile, odată ajuns în Halkidiki, ai o mulțime de oferte din care poți alege: croaziere, excursie la Muntele Athos, excursii între Kassandra și Sithonia, spre insulele din zonă, explorarea plajelor vaste etc. Croazierele cu ambarcațiuni de dimensiuni mici și medii oferă turiștilor și posibilitatea de lua masa de prânz la bord sau pe plajă.

Din aceeași suită a ofertelor de explorat, merită amintită și excursia la Salonic, care include un tur al orașului, cu vizită la Catedrala Sfântului Dumitru din Salonic. Cei atrași de latura ecumenică a turismului pot opta și pentru excursii de o zi la Meteora, care cuprind vizitarea a două mănăstiri și posibilitatea de a vedea cum arată un atelier de icoane.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*