FOTO VIDEO Care sunt cele mai interesante destinații propuse de oamenii din turism în 2022. Experiențe inedite din Sulina, la Iordania și de la intrarea Dunării în România și până în insulele grecești

Târgul de Turism al României. FOTO Adrian Boioglu

Oamenii de turism prezenți la Târgul de Turism al României și-au ales cele mai bune destinații pentru 2022. Au selectat atât zone îndepărtate, cum ar fi Iordania, dar și unele foarte apropiate de noi precum Sulina, zona de intrare a Dunării în România, Vama Buzăului cu a sa rezervație de zimbri. Nu puteau lipsi de pe listă insulele grecești, litoralul românesc sau dealuri din Prahova cu cramele din zona Dealu Mare.

Cosmin Vasile, managerul Agenției de Turism Hello Holidays, a afirmat că Iordania este în topul său personal.

“Pentru mine, Iordania este una dintre cele mai frumoase țări. Este o țară care combină atât de bine partea de vizite cu partea de relaxare. Este un mix între aventură, distracție și relaxare, un mix pe care îl propun cu tot dragul turiștilor noștri. Acest pachet începe de 999 de euro de persoană”.

Iulia Pascale, președintele Asociația “Descoperă Sulina”, consideră că cel mai frumos apus de soare din România este la Sulina.

“Sulina, în primul rând, este destinație 2 în 1 spunem noi. Este o destinație și de Deltă, dar și de Marea Neagră. Are plaja aceea sălbatică, de neratat și în același timp putem descoperi Delta Dunării cu plecare din Sulina. Putem descoperi Mila 23, Sfântu Gheorghe, Pădurea Letea, dar nu trebuie ratată excursia de vărsare a Dunării în Marea Neagră pe care noi, de obicei, o facem seara, după ora 6. E o excursie de două ore și jumătate în care se vede apusul la Sulina. Cel mai frumos apus pe care îl puteți vedea în România este la Sulina”.

Florin Albu, Brand Manager Doctor Travel, recomandă experiențele din insulele grecești.

“Mi-a atras atenția o destinație foarte interesantă, e vorba de Insula Volos, care mi-a prezentat o ofertă deosebită în sensul că pot să închiriez o bărcuță, să merg cu prietenii, timp de șapte zile. Mi se asigură un om care să gătească și în rest totul este plimbare, mare, plajă și soare. Anul ăsta trebuie să încercăm genul acesta de oferte pentru că îți creează intimitate, încă nu ne-am dezmorțit atât de tare încât să zicem că mergem unde e plaja cea mai mare. Prefer un catamaran și să merg împreună cu familia sau cu alte 2, 3 familii prietene să mă bucur de plajă și de distracție”.

Jurnalistul Grig Bute de la Ora de Turism consideră că o experiență inedită poate fi întâlnită în stațiunea Vama Buzăului.

“Am văzut în perioada târgului mai multe locuri interesante. Dacă ar fi să mă gândesc la un loc pe care să-l recomand care mi s-a părut mie interesant este Vama Buzăului, unde sunt 20 de puncte gastronomice locale, cele mai multe din România și cred că un turist care ajunge acolo ar avea ce să vadă și să trăiască. O experiență inedită în România”.

Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt ANAT, recomandă vacanțele în România și are câteva propuneri interesante.

“Aș promova mai mult România, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini. Cred că am avea mari șanse dacă am promova Dunărea, avem o autostradă naturală de peste 1.000 de kilometri. Avem Delta Dunării, avem intrare Dunării în România la Cazane, care este un peisaj unic, dar toată Dunărea în sine, dacă ar fi dezvoltată infrastructura și mă refer la croaziere, cât și la turiștii care vor doar să stea la un hotel sau o pensiune pe malul Dunării. Aș face o campanie de promovare a Dobrogei, nu numai litoralul. Pe lângă litoral pot fi foarte multe circuite”.

Laura Pătru, PR & Communication Manager Bacolux Hotels România, pariază în 2022 pe Eforie Nord.

“Ținând cont că deschide în acest an o nouă locație a grupului nostru hotelier la Eforie Nord, din perspectiva noastră aceasta este oferta de neratat, mai ales pentru că suntem la început și pentru că noi credem foarte mult în acest proiect, am venit cu niște oferte, niște promoții și niște reduceri pentru această nouă locație despre care noi credem că merită să fie văzută și merită să fie accesată. Suntem încă în etap de early booking și atunci cred că acesta este locul potrivit”.

Adi Voican, director general Bibi Touring Touroperator, a fost impresionat de tur pe dealuri din Prahova, urmat de o degustare de vinuri.

“Nu aș rata destinațiile clasice și mă gândesc la o vacanță la mare cu copiii, dar sufletul meu rămâne în zonele nou descoperite, aproape de zonele turismului montan, balnear. Mă gândesc la lacurile de acumulare din vestul țării, necunoscute suficient sau Clisura Dunării care e cunoscută, dar merită să mergem acolo. Dar cea mai frumoasă experiență pentru mine a fost să mă alătur echipei Bibi Adventures și să ne suim pe biciclete și să facem un tur pe dealurile din Prahova și să ne oprim la o degustare de vinuri la multele și noile crame care s-au făcut în zona Dealu Mare și să facem un picnic adevărat în pădure fiecare cu ce aduce de acasă, inclusiv un babic local sau o țuică de Văleni”.

Tiberiu Chirilaș, primarul din Vama Buzăului, crede că Rezervația Valea Zimbrilor din localitatea pe care o conduce nu trebuie ratată.

“Cu siguranță e Rezervația Valea Zimbrilor – Vama Buzăului. Orice turist care vine în stațiunea turistică Vama Buzăului trebuie să viziteze acest obiectiv. Este o rezervație care anul trecut a fost vizitată de aproape 70.000 de turiști ceea ce este îmbucurător pentru noi și totodată ne obligă ca tot ceea ce facem în cadrul acestei rezervații să fie pe placul turiștilor. Turiștii care vin în Vama Buzăului trebuie să viziteze Cascada Urlătoarea. Este un loc unde în special vara își găsești confortul termic și poți respira un aer curat”.

Valeriu Ștefan, fondator Romanian Adventures, recomandă lucruri autentice din țara noastră.

“Noi promovăm exclusiv România și aș recomanda turiștilor noștri să încerce lucruri autentice din România. Avem nevoie să cunoaștem România în adevăratul sens al cuvântului, avem nevoie să scoatem în evidență tot ce înseamnă partea de gastronomie românească, să o punem în valoare în satul românesc”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*