ANAT vrea să asigure culoare de transport în sprijinul refugiaților din Ucraina

ANAT: Punte catre cei dragi!

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a stâns rândurile și a ajutat întotdeauna în momente de criză, atât cât a putut, alături de membrii săi, oamenii aflați în nevoie. Deja, mulți dintre membrii ANAT sunt deja implicați în acțiunile derulate, fie de către autoritățile centrale și locale, fie de către alte ONG-uri,  în sprijinul cetățenilor ucraineni care fug din calea războiului și au nevoie de asistență pe teritoriul României.

Taberele de refugiați pot prelua și asigura condiții minime de trai pentru cel mult 72 de ore pentru cetățenii ucraineni, însă aceasta este doar o soluție temporară. ANAT încearcă să ofere o mână de ajutor acelor persoane care au rude în străinătate, pe teritoriul UE sau în alte state în care membrii ANAT operează curse charter în această perioadă, pentru a se reuni cu familiile lor.

„În acest sens, am creat campania <<ANAT face punte către cei dragi>>, prin care ne propunem să asigurăm culoare de transport în interiorul UE sau către state în care membrii ANAT operează curse charter, astfel încât să putem ajuta la reunirea cât mai multor familii afectate de război, cu persoanele dragi din străinătate”, au transmis reprezentanții asociației.

Pentru preluarea solicitărilor au fost puse la dispoziție trei numere de telefon, în ucraineană și alte câteva limbi de circulație internațională, care vor asigura asistență și consiliere pentru rezolvarea în cel mai scurt timp a tuturor cazurilor.

  • +4 0742 070 509 – limba ucraineană
  • +4 0730 195 789 – limba română, engleză, franceză, spaniolă
  • +4 0740 942 720 – limba maghiară

Mai mulți membri ANAT au asigurat transferul către aeroporturile din țară și asistență pentru rezervarea biletelor de avion. Se colaborează cu companiile aeriene care și-au arătat deja disponibilitatea de a pune la dispoziție bilete de avion gratuit pentru refugiați. Toate solicitările sunt adresate în mod individual, pentru a se găsi soluția cea mai eficientă atât din punct de vedere al costurilor, cât și al timpului. Totodată, cei care doresc să participe cu sprijin financiar la această campanie pot dona în contul special deschis pe numele Patronatului ANAT la Banca Transilvania în acest scop: IBAN RO21BTRLRONCRT0589519301. Sumele strânse vor fi folosite pentru suportarea costurilor cu cazarea pe teritoriul României și transportul către destinația solicitată a persoanelor care nu dispun de resurse proprii.

Membrii ANAT au creat culoare de transport PRO BONO pentru familiile ucrainene care doresc să ajungă la familiile lor care muncesc în turism, în Egipt sau Turcia și au pus la dispoziția refugiaților cazare și cu servicii de catering. Principala problemă cu care se confruntăm ANAT este aceea că mulți refugiați care au nevoie disperată de ajutor pentru a-și continua călătoria către alte țări unde-i așteaptă membrii familiei nu posedă documentele de identitate necesare și în consecință nu pot fi îmbarcați în cursele de avion, nu pot trece frontierele terestre către statele din jur.

„ANAT mulțumește tuturor colegilor care se implică în acest efort și solicită autorităților abilitate urgentarea și simplificarea procedurilor de emitere a actelor de identitate necesare. ANAT este alături de poporul ucrainean!”, au mai transmis reprezentanții asociației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*