FOTO VIDEO 1 Mai pe litoralul românesc: de la petrecerile pe plajă din Vama Veche, la nopțile extravagante din cluburile din Mamaia. Costinești, Eforie și sudul litoralului – ocolite de turiști în această minivacanță  

Turiști la Vama Veche de 1 Mai. FOTO Adrian Boioglu

Mii de turiști au animat litoralul românesc în aceste zile din minivacanța de 1 Mai. Distracția începe de la Vama Veche unde libertatea, muzica și voia bună sunt la ele acasă. Locul unde petrecerile încep și nu se termină niciodată, iar timpul se măsoară în distracție, dans și bere. Nicăieri nu e ca în Vamă, spun cei care nu concep altă destinație, aici ești lipsit de inhibiții și nimeni nu te judecă, este libertate totală.

După câteva ore de somn, fie în hoteluri sau în corturi pentru a nu rata distracția de pe plajă, tinerii sunt gata să o ia de la capăt, iar cel mai bun remediu împotriva mahmurelii, ales de câțiva vamaioți mai curajoși a fost chiar o baie în apele Mării Negre, care nu avea mai mult de 12 grade Celsius.

După o zi întreagă pe plajă unde s-au relaxat, au cântat la chitară, au legat prietenii, tinerii au așteptat lăsarea întunericului pentru că adevărata distracție în satul pescăresc de la malul mării abia atunci începe. Cu toții petrec până la răsărit în cluburi, baruri, unde au loc concerte de muzică sau pe plajă, în jurul focului.

Dacă Vama Veche a fost luată cu asalt de către tinerii dornici de distracție și libertate, nu același lucru se poate spune și de celelalte stațiuni din sudul litoralului. În Saturn, abia că zăreai câțiva turiști care se plimbau pe plajă și care au ales să vină aici pentru liniște și relaxare.

Stațiunea tineretului, Costinești, care în alți ani de 1 Mai era arhiplină de turiști, în acest an este goală, iar în puținele terase deschise, singurele persoane pe care le zăreai erau ospătarii care își asteptau dornici clienții. Chiar dacă Eforie Nord, nu a ocupat vreodată un loc fruntaș în topul preferințelor turiștilor de 1 Mai, în această perioadă este un adevărat șantier în lucru. Aici au loc lucrări pentru rețeaua de gaze naturale, motiv pentru care la tot pasul vezi excavatoare și drumuri închise.

O vacanță la mare de 1 Mai nu este completă fără o noapte petrecută la unul din cluburile de fițe din nordul stațiunii Mamaia. Zona exclusivistă a litoralului românesc îi atrage ca un magnet pe tinerii dornici să își petreacă zilele și nopțile în lux și extravaganță. Petrecerile de zi se termină cu un spectaculos foc de artificii, înainte de miezul nopții, iar cele de noapte încep în jurul orei 1 și țin până la răsăritul soarelui. Șampania de mii de euro, hainele creeate de designeri celebrii și mașinile luxoase sunt rețeta ideală pentru o noapte memorabilă în cluburile cu pretenții din Mamaia Nord.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*