FOTO În Munții Măcinului – Comuna Greci – se anunță cel mai mare eveniment sportiv la care sunt așteptați bicicliști din toată țara

Iubitorii de Mountain Bike și cross sunt așteptați în Munții Măcinului la „Măcin Mountain Fun“

Asociaţia Bike Works anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri pentru „Măcin Mountain Fun – Greci, 2018″, cel mai mare eveniment sportiv al anului din Munţii Măcinului, unde, în perioada 9-10 iunie, pe lângă concursurile de MTB şi cross montan, vor fi spectacole, un foc de tabără şi multe alte surprize. De asemenea, în premieră naţională pentru un concurs de MTB a fost inclusă şi categoria e-bike.

Cea de-a patra ediţie a concursului de MTB şi cross montan „Măcin Mountain Fun – Greci, 2018″ va avea loc anul acesta în perioada 9-10 iunie, în zona localităţii Greci, din judeţul Tulcea. În cadrul evenimentului, pe 9 iunie, se va lua startul în tradiţionalul concurs de ciclism montan „Măcin XC” (ediţia a şasea) şi apoi la cel de cross montan „Măcin Cross” (ediţia a patra). Concursul de MTB “Măcin XC” va avea din punct de vedere al dificultăţii două trasee: unul pentru „Amatori” care nu va fi foarte solicitant fizic şi va avea o tehnicitate usoara-medie, şi celalalt pentru „Elite” ce va avea urcări solicitante, dar şi coborâri spectaculoase şi periculoase. De menţionat este că în premieră naţională pentru un concurs de MTB a fost inclusă şi categoria e-bike. Categoria va avea clasamentul separat, va avea startul separat şi se va desfăşura pe traseul de amatori al evenimentului, sub formula OPEN (orice vârstă, orice sex, orice “capacitate cilindrică”).

„Nu putem să spunem că suntem fani e-bike întrucât nu avem nici măcar un membru în asociaţie cu e-bike, însă credem că avem mintea destul de deschisă să dăm posibilitatea celor carora le place “motoraşul electric” şi boost-ul pe care acesta îl dă să se bucure de un traseu marcat, asistenţă în caz de nevoie şi să se distreze în competiţie aşa cum o facem noi restul pe clasicele MTB”, spune Silviu Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Bike Works.

Totuşi, va fi nevoie de minim cinci concurenţi înscrişi la această categorie pentru desfăşurarea competiţiei de e-bike.

Măcin Cross, care va fi tot pe 9 iunie, este concursul destinat pasionaţilor de alergare montană care se vor putea bucura de un traseu conceput special pentru ei, care nu este foarte solicitant fizic, având o tehnicitate uşoară spre medie.

Concursul pentru copii ,,Junior Hercinic MTB’’ va fi pe 10 iunie şi va fi organizat de partenerii din Asociaţia Beetle Bike – Greci.

Cei interesaţi să participe la eveniment pot găsi toate detaliile necesare pe site-ul Asociaţiei Bike Works la adresa www.bikeworks.ro unde este şi formularul de înscriere, anul acesta înscrierile derulându-se prin intermediul RaceHub.ro, platforma online pentru administrarea competițiilor sportive. Înscrierile online se vor închide pe 30 mai 2018, cu menţiunea că înscrieri se pot face şi la faţa locului, dar în număr limitat. La finalul evenimentului câştigatorii, mici sau mari, vor merge acasă cu numeroase premii, iar ceilalţi concurenţi pot câştiga produse la tombolă oferită de sponsori.

„Măcin Mountain Fun – Greci, 2018″ este organizat de Asociaţia Bike Works, Primăria Greci, Asociaţia Mecanturist şi Asociaţia Beetle Bike, în parteneriat cu Parcul Naţional Munţii Măcinului, UVSAR, Top Media, Cronometraj.ro, THT studios, Trupa Inclusiv şi Casa de Cultură “Grigore Kiazim” Măcin”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*