FOTO Frumusețile și tradițiile județului Buzău sunt prezentate la Târgul de Turism al României de la ROMEXPO

Județul Buzău este prezent și promovat la Târgul de Turism al României. FOTO CJ Buzău

Anul acesta, în perioada 20-23 februarie, Consiliul Județean Buzău participăJudeţul Buzău, la Târgul Național de Turism al României, organizat de ROMEXPO București. vine cu o amenajare specială, centrată pe promovarea atracţiilor turistice din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”, realizată în parteneriat cu Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău. Nu lipsesc Vulcanii Noroioşi, Trovanţii, Casa Memorială „Vasile Voiculescu”, Chihlimbarul de la Colţi – toate în miniatură, filme de prezentare, precum şi costume populare buzoiene.

Ţinutul Buzăului este desemnat Destinaţie Europeană de Excelență (EDEN) pentru Turism Rural încă din 2012, iar anul acesta vor fi promovate nu numai atracţiile turistice din acest areal geografic, dar şi meşteşugurile, produsele tradiţionale buzoiene şi dansurile populare specifice.

Alături de Consiliul Județean Buzău sunt și meșterii populari buzoieni: domnul Emil Matei, de la Mânzăleşti, care va promova meşteşugul olăritului de pe Valea Slănicului, dar și doamna Amelia Papazissu, deţinătoarea distincţiei „Tezaur Uman Viu”, care va promova arta populară tradiţională din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”.

Ansamblul folcloric ”Plaiurile Mioriței” al Centrului Județean de Cultură și Artă va marca deschiderea Târgului de turism cu un program artistic, dar va bucura vizitatorii pe tot parcursul zilei de 20 februarie cu diverse momente artistice.

La standul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri vizitatorii pot descoperi un spațiu special dedicat proiectului ”EDEN Destinații Europene de Excelență”. Vor fi promovate cele nouă destinații europene de excelență care au ocupat locul I în cadrul concursurilor EDEN, printre care se numără și Ținutul Buzăului.

Sâmbătă, 22 februarie, Ţinutul Buzăului” este promovat și în cadrul Seminarului Destinaţiilor de Excelenţă în Turism, desfăşurat de Direcţia Generală de Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, eveniment la care participă şi ziarişti, bloggeri, specialişti în turism şi numeroşi operatori de turism.

Ca în fiecare an, sunt promovați și producătorii de produse tradiționale din județul Buzău. La standul Judeţului Buzău va avea loc o degustare de produse tradiţionale, covrigi de Buzău şi vinuri buzoiene, mărci înregistrate ale judeţului.

Obiectivele turistice ale județului vor fi prezentate vizitatorilor și puse în valoare și cu ajutorul materialelor de promovare turistică (hărți, pliante, broșuri), realizate de Consiliul Județean Buzău, echipa Asociației Ținutul Buzăului și de Centrele de Informare turistică din județul Buzău. Standul Consiliului Județean Buzău poate fi vizitat în Pavilionul B2.

„Cei ce vor vizita standul Consiliului Județean Buzău vor putea vedea obiectivele turistice din Geoparcul Ținutul Buzăului, realizate în miniatură de către colectivul Liceului de Arte ”Margareta Sterian” din Buzău. Anul acesta vom depune documentația pentru a obține acreditarea UNESCO a Geoparcului Ținutul Buzăului și vom face toate eforturile, alături de Asociația Ținutul Buzăului și de Universitatea București ca acest deziderat al nostru, al buzoienilor, să devină realitate. Vreau să aduc mulțumiri speciale Liceului de Arte ”Margareta Sterian” pentru că au dovedit, încă o dată, că sunt o echipă unită, parteneri de încredere, care iubesc arta, frumosul, dar mai ales județul Buzăul.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*