FOTO Croaziere pe Dunăre de la Orșova la Vukovar, în Croația, cu nava MS Diana

Nava de croazieră MS Diana. FOTO Paul Alexe

Iubitorii de călătorii, români sau străini deopotrivă, pot alege, din luna mai, o croazieră pe Dunăre, de la Orșova la Vukovar, în Croația, cu nava de croazieră MS Diana.

Astfel, începând cu 5 mai, MS Diana va lăsa în urmă croazierele din Delta Dunării și va porni, în premieră, pe un nou itinerariu, de la Orșova, spre Serbia și Croația. Pe parcursul croazierei, oaspeții de la bord vor admira panorama unica a Dunării la Cazane, vor descoperi orașe mici și pitorești, precum Veliko Gradište, cu „Lacul de Argint”, ori Golubac, cu cetatea care răsare din stânca munților și „grădina dragonilor”, dar și Belgradul, ”orașul alb” cu o vechime demnă de invidiat de multe alte orașe din Europa și chiar din lume. Călătoriile vor dura între cinci și opt zile, în funcţie de preferințele turiștilor, iar prețurile pornesc de la 590 de euro/ persoană și includ toate mesele, excursii ghidate, precum și servicii exclusiviste la bord.

MS Diana este o navă fluvială mică de croazieră, recent renovată, care a activat în ultimii ani pe Rin, pe Dunărea Superioară și în Delta Dunării. Are două deck-uri și o terasă ideală pentru a îmbina reprizele de relaxare la soare, cu cele de capturare a unor fotografii fabuloase. MS Diana este dotată cu 40 de camere, single, duble și tip apartament, care pot găzdui până la 80 de pasageri. Cabinele sunt dotate cu aer condiționat, toaletă și duș, TV satelit și prize de alimentare (220v).

Restaurantul este situat la deck-ul inferior, în timp ce Lounge Bar-ul se află la cel superior, având o zonă de bar, cu fotolii, canapele de relaxare și ferestre mari care permit admirarea peisajului în timpul marșului de croazieră. Tot aici există și o zonă de dans, atât pentru buna dispoziție a pasagerilor, cât și pentru spectacolele pe care artiștii locali le vor produce. Evident, sufletul navei este reprezentat de un echipaj de înaltă calificare, atât pe partea de navigație, cât și pe cea de hotel și restaurant.

Anul 2021 a fost primul an de operare în România, iar peste 2.000 de turiști români și străini s-au putut bucura la bordul navei MS Diana de frumusețile Deltei Dunării și din Ucraina – Izmail, Cetatea Alba, Valcov și Odessa.

„Mihail Gheorghe spunea: <<Chiar și bătrâna Dunăre şi-a inversat sensul cursului de vărsare, cu vapoare cu tot, către inima Europei!>>. Îi dau dreptate. Este pentru prima data când nava Diana pleacă din Delta Dunării către vestul Europei. În anul 2022 continuam să descoperim frumusețile Dunării de la intrare în țară. Așa, lansăm noua croazieră de la Orșova, Cazanele Mici și Mari, până în Serbia și Croația”, spune Marius Crivțonencu, proprietarul navei.

Nava de croazieră MS Diana va rămâne în Delta Dunării până după Sărbătorile Pascale, iar apoi va fi relocata la Orșova. De acolo va începe croazierele către Serbia și Croația.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*