Festivalul Orașului Astana găzduit de Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

Festivalul orașului Astana la Muzeul Național al Satului

Ambasada Republici Kazahstan în România și Fundația Primului Președinte – Elbasy va aduce la București, evenimentul Astana City Festival, pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare a uneia dintre cele mai tinere capitale din Asia Centrală.

Festivalul are loc între 29 iunie – 1 iulie la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, aducând publicului o expoziție unică de fotografii și o iurtă tradițională.

”Este o mare plăcere să putem continua prezentarea națiunii noastre prin parteneriate culturale și proiecte fotografice precum cel care urmează să fie găzduit la Muzeul ”Dimitrie Gusti”, sau proiecte cinematografice – cum am avut colaborarea cu Institutul Francez la Festivalul de Film Kazah, toate expunând istoria și evoluția societății noastre. Atât kazahii, cât și românii au o istorie autentică, cu un trecut fascinant, împărtășind curiozitatea pentru diversitatea culturală. Sperăm că această scurtă prezentare a Kazahstanului va bucura și fascina vizitatorii”, a explicat Excelența Sa Daulet Batrashev, ambasadorul statului Kazahstan în România.

Astana, aflată pe malurile Râului Ishim, a devenit capitala Kazahstanului în anul 1997 și de atunci s-a dezvoltat din punct de vedere economic într-unul dintre cele mai moderne orașe din Asia Centrală, cu clădiri futuriste proiectate de arhitecți renumiți și o populație totală de peste 1 milion de locuitori.

Expo 2017 din Astana a fost inaugurată pe 10 iunie, fiind primul târg internațional găzduit în Asia Centrală. Pavilionul său central – Nur Alem – a fost la momentul construcției sale cea mai mare clădire sferică din lume. Expoziția a fost vizitată de 4 milioane de persoane.

“Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti este mai mult decât un muzeu. Este un ambasador cultural ce construiește punți între civilizații și, implicit, între oameni și popoare. În ultima săptămână a purtat steagul prieteniei în Olanda și în superba și nemuritoarea Roma, Italia purtând departe mărturiile nestinse ale tradiției românești, aflat firesc, încadrat în corul cultural european. Astăzi depășim granițele Europei spre mai departe, spre o țara specială și prietenă de multă vreme – Republica Kazahstan. Suntem onorați să consolidăm bazele unei prietenii vechi și să avem oaspete o țara specială, în cel mai special loc al Bucureștiului – Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti”, a declarat Conf. univ. dr. Paula Popoiu, Manager, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

Prețul unui bilet standard emis de către Muzeul Național al Satului este de 15 lei, prețul redus pentru pensionari este de 8 lei, iar prețul biletelor pentru copii și studenți este de 4 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*