Paradis – Vacanţe de Vis estimează o creștere de 28% pentru sezonul estival 2018

Imagine cu plaja din stațiunea Mamaia. FOTO Adrian Boioglu

Pentru sezonul estival 2018, potrivit consultanților Paradis Vacanțe de Vis, cei mai mulți turiști prefer hoteluri de 3*, urmate de cele de 4* și de 2*. Există o tendință a turiștilor de a achiziționa servicii mai complexe.

De exemplu, sunt mulți turiști care nu mai cumpără doar simple pachete de cazare sau cazare și mic dejun, ci achiziționează pachete cu servicii de masă (demipensiune sau all inclusive) din ce în ce mai mult. De asemenea, turiștii cumpără excursii opționale (Day trips) încă de la rezervarea pachetelor de servicii și pachete cu avionul din Timișoara, Cluj și Oradea.

„Actualul sezon estival aduce mai multe noutăți. S-a inaugurat un complex nou- MeraOnix 4* – în Cap Aurora, în regim all inclusive, cu peste 300 de camere. De asemenea, mai multe hoteluri au introdus servicii și facilități suplimentare, precum animație și locuri de joacă. Excursiile de o zi – Day Trips – au devenit déjà familiar turiștilor și din ce în ce mai mulți optează pentru una sau două zile de astfel de excursii pe perioada vacanțelor pe litoral. Cea mai căutată este excursia de o zi în Delta Dunării, cu un preţ de 189 lei de adult și 159 de lei de copil. În cadrul unei astfel de excursii, turiștii beneficiază de transport cu autocarul, ghid pe tot parcursul excursiei, plimbare de 2-3 ore pe canale cu bărci mici care să permit intrarea pe canale mici cu flora și fauna bogată, prânz pescăresc. Turiștii sunt preluați și aduși din și în hotelurile unde sunt cazați”, declară Aurelian Marin, director general Paradis Vacanțe de Vis.

Referitor la pachetele turistice cu avionul, a crescut frecvența zborurilor săptămânale față de 2017. În 2018 sunt operate din Timișoara trei zboruri (față de două anul trecut), trei zboruri din Cluj (față de două anul trecut) și două zboruri din Oradea (față de unul anul trecut). Sunt hoteluri care au inclus în oferta lor, gratuity pentru turiști, servicii suplimentare care nu țin de complexul turistic. Un astfel de exemplu poate fi Parcul de aventură Paradis Land din Neptun, inclus gratuit în oferta mai multor hoteluri din sudul litoralului.

Majoritatea turiștilor, în toate stațiunile (chiar și în Mamaia) sunt familiști. O particularitate aparte o deține Mamaia, care are și un număr semnificativ de tineri, cu precădere în weekend și în special în partea de nord a stațiunii Mamaia.

Iată care este topul stațiunilor pentru sezonul 2018, potrivit Paradis Vacanțe de Vis: Mamaia, Eforie Nord, Venus, Saturn, Jupiter, Cap Aurora, Eforie Sud. În acest sezon, pe Litoral sunt peste 20 hoteluri în regim all inclusive, totalizând peste 6.000 de camere. Tendința este crescătoare.

”Ritmul investițional de pe litoralul românesc este în creștere. În acest moment se tranzacționează multe hoteluri pe litoral, care vor intra în următorii doi ani într-un amplu proces de renovare, astfel încât litoralul va avea, în următorii 5 ani, în plus față de acest moment, peste 20 de hoteluri noi complet renovate, cu servicii și facilități la standarde înalte. Majoritatea vor fi clasificate la 4 stele”, adaugă Aurelian Marin.

O mare influență asupra litoralului o au evenimente precum Neversea sau Sun Waves. În 2017, Neversea a avut peste 150.000 de participanți iar în 2018 se estimează că vor fi peste 200.000. Impactul este atât economic, cât și mediatic. Sunt evenimente majore la care turiștii își doresc să vină și să participe. Se constată o creștere semnificativă a numărului de turiști străini în aceste perioade. La Festivalul Sun Waves au fost peste 10.000 de turiști străini, iar în nordul stațiunii Mamaia s-a vorbit majoritar în limba engleză. Multe hoteluri au avut, într-o proporție covârșitoare, în această perioadă, numai turiști străini.

Lucrurile stau din ce în ce mai bine și din punct de vedere al incoming-ului. Potrivit specialiștilor Paradis Vacanțe de Vis, la charterele sosite an de an din Israel se adaugă, anul acesta, și un zbor charter, cu 2 frecvențe săptămânale, din Estonia, pe ruta Talin – Constanța. De asemenea se constată o creștere a numărului de turiști străini din Polonia, Belgia, Franța, Marea Britanie, Italia și, poate un pic suprinzător, din Ungaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*