În Republica Singapore au fost instituite măsuri de verificare la frontiere pentru prevenirea răspândirii pneumoniei virale – coronavirus

Pasager în aeroport. FOTO Anete Lusina

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Singapore că autoritățile locale au identificat, până la data de 28 ianuarie 2020, șapte cazuri de pneumonie virală (coronavirus). Pasagerii care sosesc în R. Singapore vor fi supuși verificării temperaturii corporale la aeroport, la terminalele de feribot și la trecerile de frontieră terestre.

Dacă o persoană prezintă simptome, este posibil să fie dusă la spital, iar dacă autoritățile locale de specialitate suspectează că o persoană este infectată, este posibilă introducerea acesteia într-un program de carantină.

Începând cu data de 29 ianuarie 2020, orele 24:00, tranzitul sau intrarea în R. Singapore sunt restricționate pentru persoanele care au călătorit înspre/dinspre provincia Hubei, Republica Populară Chineză, în ultimele 14 zile. Se recomandă consultarea paginii de internet a Ministerului Sănătății din R. Singapore, constant actualizată privind evoluția prezenței virusului în această țară: https://www.moh.gov.sg/2019-ncov-wuhan.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Singapore: +6567355025, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Singapore: +6590668971.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://mae.ro/node/1533, http://singapore.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*