Festivalul de Artă Medievală Ştefan Cel Mare se ține la Suceava

Festivalul de Artă Medievală Ştefan Cel Mare

Festivalul de Artă Medievală Ştefan Cel Mare, are loc în fiecare an în luna august la Cetatea de Scaun Suceava, încearcă să readucă în actualitate viaţa şi spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist şi baroc, dar şi tradiţiile acestor vremuri ramăse în conştiinţa populară. Anul acesta se ține între 16 și 19 august.

Festivalul, organizat de Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Suceava și Muzeul Bucovinei, cuprinde, în afară de reprezentaţii, muzică medievală, jocuri, jonglerii, concursuri interactive, reprezentaţii teatrale, lupte etc., și câte un ceremonial istoric, cum ar fi: „Încoronarea voievodului Moldovei”, „Judecata boierilor trădători”, sau „Ceremonia încheierii unui tratat între Moldova şi Polonia”.

De asemenea, în cetate este ridicată o tabără militară, vizitatorii putând observa viaţa cavalerilor medievali, armele, costumele şi modul în care se realizează diverse accesorii folosite în acea vreme.

În ultimile trei zile de festival au loc turniruri medievale, acrobaţii şi cascadorii ecvestre, spectacole de dresaj cu cai, în şanţul de apărare al cetăţii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*